Okoli poldneva je v okolici Maribora zagorelo, poroča Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje. Požar so gasilci uspešno pogasili, območje je še vedno zaprto.

Zagorelo v destilarni alkohola Štajerska destilarna v Metavi 36, večji požar so gasilci po besedah vodje intervencije Marjana Fekonje uspešno pogasili. 

Na kraju dogodka so policisti ter gasilci Gasilske brigade Maribor in prostovoljnih gasilskih društev Dogoše, Pobrežje, Zrkovci in Malečnik. Požar je gasilo okoli 60 gasilcev. Območje je za javnost zaprto, na delu je tudi ekipa policistov.

Neuradno smo izvedeli, da naj bi v požaru lažje opekline zadobil lastnik destilarne.

Kot je povedal prvi mož mariborske poklicne gasilske brigade Aleš Ciringer, je ogenj poškodoval notranjost proizvodnega obrata in streho, delno tudi pročelje objekta, kaj je povzročilo požar, pa bo pokazala preiskava.

Vir: Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje

V okolici se širi nenavaden vonj

V okolici objekta, v katerem je gorelo, je opaziti tekočino nenavadnega vonja. Za katero snov gre, še ni znano, a najverjetneje gre za alkohol.

Po besedah vodje intervencije so gasilci, da bi se prepričali, da ni nevarnosti za okolje, aktivirali še mobilni ekološki laboratorij, ki bo analiziral zemljo in vodo. 

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice