FOTO: Gasilska brigada Maribor
V torek zjutraj je zagorelo v industrijskem obratu na Preradovičevi ulici v Mariboru.  Požar so še pred prihodom gasilcev skušali pogasiti zaposleni, a jim to ni uspelo.

V proizvodnji kovinskih izdelkov je zagorelo malo pred 7. uro zjutraj. Do požara je prišlo na električnem stroju, podobnemu viličarju, ki je prevažal odlitke iz talilne peči. Še pred prihodom gasilcev so zaposleni z ročnimi gasilnimi aparati požar poskušali pogasiti, a jim zaradi vročine in gostega dima ni uspelo.

Škode 30.000 evrov

Potem ko so se zaposleni iz varnosti umaknili na prosto, so gasilci Gasilske brigade Maribor, PGD Studenci, Maribor - mesto in Kamnica polno razvit požar na viličarju pogasili. Po požaru so pregledali celoten objekt in ga prezračili.

Materialna škoda znaša okoli 30.000 evrov, so sporočili s Policijske uprave Maribor.

Požar v kuhinji uničil del hiše

Predvčerajšnjim pa je zagorelo tudi v kuhinji v Zgornjem Dražen vrhu, kjer je 73-letnik pripravljal hrano na štedilniku na trda goriva. Na hrano je pozabil, zato se je sprva prismodila, nato pa je zaradi tega izbruhnil še požar.

V požar uje popolnoma zgorela kuhinja starejše hiše in deloma tudi spalnica. Požar so pogasili gasilci, zaradi vdihavanja dima so reševalci opisanega moškega prepeljali v UKC Maribor.

Materialna škoda znaša okoli 7.000 evrov.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice