Hrupni tatovi so si za tarčo izbrali cerkev v Murski Soboti.

Kljub majhnosti so tudi v Pomurju že vajeni skrajno bizarnih in drznih tatvin. Pred časom so namreč tamkajšnji policisti obravnavali kraje klopi, drv, pujsov in dreves ter celo odtočnih žlebov. Prav za slednje so zdaj olajšali še stolno cerkev sv. Nikolaja in škofijsko stavbo v Murski Soboti. Tatovi so ju obiskali sredi noči.

Hrupni tatovi prebudili škofa

Novico je na družbenem omrežju Facebook delil soboški škof Peter Štumpf, ki je zapisal, da so nepridipravi bili tako površni, da so ga med svojim nečednim početjem nekaj pred polnočjo celo predramili iz spanca.

Žleb naj bi po njegovih besedah s stene odtrgali s takim hrupom, da ga je »moralo slišati pol Prekmurja«.

Tatovi so jo popihali brž, ko so bili opaženi. Ko je škof prižgal luči v stanovanju in odprl strešno okno, da bi preveril, kaj se dogaja, so pobrali šila in kopita – pa tudi nekaj žlebov in polovičk.

»Sezona nepridipravosti«

Štumpf je zapis, v katerem je opisal nočno tatvino, sicer začinil še s hudomušnim opravičilom nepridipravom:

»Naj mi ne zamerijo, ker sem jih zmotil pri njihovi 'humanitarnosti'. Najbrž v njihovi deželi močno dežuje, in so ogroženi njihovi domovi.«

Ob tem pa je župnike in druge okoliške prebivalce pozval k previdnosti in pozornemu spremljanju dogajanja ob njihovih cerkvah in domovih. 

»Če cerkve za nekatere lumpe niso več svete, so zato še druge reči toliko manj. Sezona nepridipravosti je na vrhuncu ... « je misli sklenil soboški škof.

FOTO: Facebook (Škof Peter Štumpf)

S spleta

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Marko21 (nepreverjen)

Itak je ta "kulturna" manjšina zaščitena, se nimajo kaj bati.

LudiRudi (nepreverjen)

Štrumfi so mu ukradli žlebove .

Janez Blond (nepreverjen)

Kako došlo tako otišlo .

Starejše novice