Vir: Policijska uprava Celje
Celjski kriminalisti so včeraj v sodelovanju s strokovnjaki Nacionalnega forenzičnega laboratorija opravili ogled pogorišča Mozirske koče, ki jo je v večernih urah, 24. februarja, uničil ogenj.

Poročali smo, da so ognjeni zublji v celoti uničili Mozirsko kočo. Mozirska koča na Golteh je tretja planinska koča, ki je na območju Zgornje Savinjske doline zagorela v zadnjih letih.

Leta 2019 je zgorel Frischaufov dom na Okrešlju, ki ga že obnavljajo, leta 2017 pa Kocbekov dom na Korošici.

Vir: Policijska uprava Celje

S Policijske uprave Celje so sporočili, da so včeraj vremenske razmere in stanje na pogorišču Mozirske koče celjskim kriminalistom in strokovnjakom Nacionalnega forenzičnega laboratorija omogočile nadaljevanja ogleda požarišča Mozirske koče.

Vir: Policijska uprava Celje

Pri ogledu, ki je potekal ves dan, so ogledniki zavarovali določene vzorce, ki jih bodo v nadaljevanju še dodatno preiskali. Pri ogledu sta bila v pomoč vodnik službenega psa in pes specialist za iskanje vnetljivih snovi.

Vir: Policijska uprava Celje

Predstavniki planinskega društva ter domačini so v času ogleda pomagali z odstranjevanjem poškodovanih delov  objekta in s tem oglednikom omogočili varno opravljanje ogleda.

S preiskavo aktivno nadaljujejo, k razjasnitvi posameznih okoliščin se bodo v prihodnjih dneh vključili še strokovnjaki določenih področij, so še sporočili s Policijske uprave Celje.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Haja (nepreverjen)

In katere podrobnosti so nove? 🤣 🤣 🤣 🤣

Starejše novice