Slika je simbolična.
Na območju Rač naj bi prišlo do grozljivega primera, v katerem naj bi neznanec napadel in poškodoval mačko ter vanjo vrezal križ.

Na družbenem omrežju Facebook je zaokrožil grozljiv zapis ene izmed uporabnic, ki trdi, da je na območju Rač, natančneje v bližini železniške postaje, neznanec napadel in močno poškodoval mačko njene prijateljice.

Kot je zapisala, so žival našli v zelo slabem stanju, na predel prsnega koša pa naj bi storilec vrezal celo križ.

»Na predelu prsnega koša je imela vrezan križ, še eno rano ob strani, močno zatečen gobček, sedem popolnoma polomljenih zob, sedem pa jih je moral nato še veterinar odstraniti,« je med drugim zapisala uporabnica.

Kot je zaključila v zapisu, naj bi mačka sedaj srečno okrevala, a je še vedno močno prestrašena.

Mariborski policisti o primeru niso bili obveščeni

Zaradi grozljivih navedb smo se za odgovore obrnili tudi na Policijsko upravo Maribor, kjer so nam odgovorili, da po dosedanjem preverjanju policisti Policijske postaje Rače v zadnjih dneh niso prejeli tovrstne prijave.

So pa bili policisti Policijske postaje Ptuj 25. julija obveščeni o domnevnem mučenju živali, o čemer smo že poročali, vendar navedbe o mučenju mačke, po doslej zbranih informacijah, niso bile potrjene, sicer pa policisti še naprej zbirajo obvestila.

»Občanom svetujemo, da v tovrstnih primerih, kadar sumijo, da gre za mučenje živali, o tem obvestijo policiste,« poudarjajo mariborski policisti.

Kakšne so predpisane kazni za mučenje živali?

Sicer pa se zanemarjanje ali surovo ravnanje z živalmi obravnava kot kaznivo dejanje mučenje živali, za katerega je zagrožena denarna kazen in/ali zapor od enega do treh let. 

»Kaznivo dejanje je lahko storjeno v več oblikah, in sicer kot surovo ravnanje, na primer pretepanje ali poškodovanje, nepotrebno povzročanje trpljenja, kot je neustrezen prevoz ter zaprtje brez hrane in vode, ali kot organizacija borb živali ali stav, povezanih z borbo živali ali kot vzreja in vzgoja živali z namenom uporabe za borbe,« razlagajo na Policijski upravi Maribor.

Kdor surovo ravna z živaljo ali ji po nepotrebnem povzroča trpljenje, se kaznuje z denarno kaznijo ali zaporom do enega leta.

Kdor se ukvarja z organizacijo borb živali ali stav v zvezi z borbo živali ali se ukvarja z vzrejo in vzgojo živali z namenom uporabe za borbo živali, se kaznuje z zaporom do dveh let in denarno kaznijo. 

Pri tem pa, kdor z dejanjem muči več živali ali mučeno žival trajno pohabi, ali na krut način povzroči njen pogin, se kaznuje z zaporom do treh let. Če je zaradi dejanja iz drugega odstavka tega člena žival trajno hudo pohabljena ali pogine, pa se storilec kaznuje z zaporom do treh let in denarno kaznijo.

Komentarji (5)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Mbb (nepreverjen)

Klerofašisti na delu

pohorskisvizec

Si vzel tablete? Nisi....le vzemi!

In reply to by Mbb (nepreverjen)

sommelier (nepreverjen)

Golazni bi morali vrniti z isto mero oziroma še malo bolj.

gost377383 (nepreverjen)

kurbe proklete

Pohorčan (nepreverjen)

Pa kaj smo te tote Štajerci popolnoma poblazneli????

Starejše novice