Slika je simbolična (foto: Bobo).
Gasilci poskušajo preprečiti širjenje novega požara na komenskem Krasu. Župan občine Komen meni, da je požar, ki se je pojavil na novo, podtaknjen.

Večje žarišče nad Mirnom na goriškem Krasu je gasilcem ob pomoči helikopterja uspelo zatreti.

Nov požar, ki je ponoči izbruhnil na hribu Veliki Ovčnjak v občini Komen, je deloma pod nadzorom, gasilci pa poskušajo preprečiti njegovo širjenje na območje listnatega gozda. Naselja trenutno niso ogrožena.

Župan občine Komen Erik Modic je v regijski štab Civilne zaščite za Severno Primorsko sporočil, da naselja niso ogrožena in to je v tem trenutku najbolj pomembno.

Na družbenem omrežju Facebook pa je z javnostjo delil grozljivo informacijo: »Doslej je zgorelo sedem hektarjev večinoma gozdnatih površin. Z veliko verjetnostjo gre za delo požigalca, saj požar ni povezan s požarom, ki je pred dnevi zajel območje zahodno od Trstelja.«

Tiskovni predstavnik regijskega štaba Civilne zaščite za Severno Primorsko Ervin Čurlič je v sporočilu zapisal, da je požar pod nadzorom na južnem in zahodnem delu, proti severu in vzhodu pa bodo poskušali s tako imenovanim kontra požarom.

S tem bi radi preprečili širitev požara na območja listnatega gozda.

Pri gašenju trenutno pomagata dva helikopterja Slovenske vojske.

Spomnimo, ponoči je zagorelo še nad vasjo Šibelji v občini Komen, na hribu Veliki Ovčnjak, zjutraj pa so gasilci zaznali aktivnejše žarišče tudi nad Mirnom. Tega je gasilcem uspelo zatreti, pri čemer je delno pomagal tudi dež, ki je zjutraj nepričakovano presenetil gasilce in domačine.

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Legionar (nepreverjen)

In kaj je policija počela do sedaj ?

Starejše novice