Avstrijska policija preiskuje petkratni umor, poroča STA.

V tirolskem smučarskem središču Kitzbühel je 25-letnik zgodaj zjutraj ustrelil 19-letno nekdanje dekle, njene starše, brata in novega fanta, nato pa se je sam predal policiji, poročajo tuje tiskovne agencije. 

Motiv naj bi bilo ljubosumje

25-letnik naj bi ponoči v klubu srečal dekle z novim partnerjem. Tam naj bi se sprla, nato pa razšla. Po navedbah prič je bil prepir kratek in ne posebej dramatičen, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Osumljeni se je nato okoli 4. ure odpravil do hiše, kjer je dekle živelo z družino. Vrata je odprl njen oče, ki mu je dal jasno vedeti, da tam nima kaj početi. 25-letnik je odšel domov, vzel bratovo orožje ter se okoli 5.30 vrnil k hiši nekdanjega dekleta.

Na vratih je ubil 59-letnega očeta nekdanje partnerke, nato še njeno 51-letno mater in 25-letnega brata. 19-letnica in njen novi fant sta bila v ločenem delu hiše, ki je bil zaklenjen, zato je napadalec tja splezal čez balkon in oba ubil.

Kot je še povedal vodja kriminalistične policije na avstrijskem Tirolskem Walter Pupp, je nato moški sam odšel na bližnjo policijsko postajo in sporočil, da je pravkar ubil pet ljudi.

Petkratni umor je pretresel Kitzbühel, kjer v znak žalovanja na mestni hiši plapola črna zastava. »Še nikoli se ni zgodilo, da bi tako tragično izgubili celo družino,« je dejal župan tega mesta z 8000 prebivalci Klaus Winkler.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Grozljivo ... (nepreverjen)

grozno ... grozni ...

Starejše novice