Vsake toliko moramo poročati o nečloveškem obnašanju ljudi v naših koncih, tudi naslednja novica pa je, žal, povezana s takšnim vedenjem.

Včeraj popoldne nas je šokirala vsebina ene izmed objav na Facebooku, kjer so poleg nazorne slike postregli še z zgodbo nesrečnega mačka, ki je očitno nekoga hudo razjezil.

»Posledica strelov, katerih žrtev je bil nekastriran maček, ki je verjetno enkrat preveč markiral po tujem dvorišču. Maček je na srečo preživel in smo ga oskrbeli. Takšna dejanja nikakor niso opravičljiva, potrebno jih je obtožiti, vendar smo lastniki sami dolžni poskrbeti za varnost svojih živali. Bodite odgovorni, kastrirajte in sterilizirajte ter preprečite takšne in še mnogo drugih nepotrebnih težav.

Vsakršno fizično izživljanje nad živaljo je potrebno strogo obsoditi. Lastnik tega mačka je z njim prišel na obravnavo teden dni po poškodbi. Lastnik sam strelja z zračno puško, ampak samo v zrak, da mačke prežene z dvorišča. Lastnik mačka kljub prigovarjanju ni želel kastrirati, saj po tem ne bo več maček,« so na Facebooku zapisali pri Veterinarskem inženiringu Moravske Toplice.

Streljanje na hišne ljubljenčke vsekakor ni pravi odgovor in tistega, ki je posegel po tej metodi, bi moralo biti dodobra sram.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Katja7 (nepreverjen)

Preklet nicvredni izmecek.Edina postena kazen je strel v oci,glavo,mednozje,skratka postopoma ga preluknjat,da bo obcutil bolecino.Potem pa se s solno kislino polit.Zival ni zlobna in hudobna,clovek je.Soncku mucku pa uspesno okrevanje.

Starejše novice