Trije zamaskirani neznanci naj bi v noči na petek na Svržakih pri Metliki vdrli v hišo in se več ur izživljali nad družino, poroča Delo.

Po pisanju časnika Delo so neznanci v hišo prišli okoli pol dveh zjutraj skozi vrata terase, tako da so vanje zvrtali dve luknji. Po besedah 39-letnega oškodovanca so vanj sredi spanja uperili pištolo in ga vrgli iz postelje ter zvezali. V hrvaškem jeziku naj bi od njega zahtevali denar in mu očitali, da je podjetniku iz Metlike vzel 350.000 evrov.

Čeprav jim je dopovedoval, da nikomur ni vzel nič in da živi pošteno, so ga očitno zamenjali s kom drugim. Trije zamaskirani moški naj bi zato mučili celo družino, tudi oba otroka, in jih med drugim žgali z razbeljenim likalnikom, še piše Delo.

Z izživljanjem naj bi končali okoli pol pete zjutraj, ko se je sosed odpravljal v službo, luč pa je roparje očitno zmotila in so pobegnili.

Po klicu na policijo je za njih sprva poskrbelo osebje metliškega zdravstvenega doma, nato pa so šli še v novomeško bolnišnico.

Oškodovani se ukvarja z odkupom in prodajo avtomobilov, priznava, da nekoč na črno, a je pozneje odprl podjetje, navaja Delo.

Med ropom naj bi ostal brez 12.000 evrov, ki jih je imel pripravljene za nakup avtomobila, ob tem pa so roparji odpeljali tudi avtomobil, ki so ga policisti pozneje našli v bližini Ljubljane.

Na Policijski upravi Novo mesto so nam informacijo potrdili in še zapisali, da so 11. decembra na območju Policijske postaje Metlika obravnavali kaznivo dejanje z elementi nasilja. 

Intenzivna kriminalistična preiskava v tem primeru poteka, kriminalisti preverjajo vse okoliščine, zato podrobnosti ne morejo pojasnjevati, saj bi s tem lahko škodili nadaljnjim postopkom. Policija v skladu z zakonom o organiziranosti in delu v policiji obvešča javnost o svojem delu, če s tem ne škodi izvajanju nalog policije ali upravičenim koristim drugih.

Komentarji (6)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Ragnar The King (nepreverjen)

Zamaskirani, če pa moramo bit baje vsi zamaskirani a ne.

Default (nepreverjen)

Nekdo je najel ustase in jih poslal na napacni naslov...

Islamisti so z… (nepreverjen)

https://dw com/de/razzien-gegen-muslimbr%C3%BCder-und-hamas-in-%C3%B6sterreich/a-55541270

In reply to by Default (nepreverjen)

Islamisti so z… (nepreverjen)

dw com/de/razzien-gegen-muslimbr%C3%BCder-und-hamas-in-%C3%B6sterreich/a-55541270

In reply to by Default (nepreverjen)

notek (nepreverjen)

jebat ga neaj že moglo bit zlasti ker je priznal da je nekoč na črno delal. očitno so to posledice. upam da jim ne ostane huda travma, zlasti otrokom in da se najdejo krivci, predvsem da bodo njioh več ur mučili.

nagajivček (nepreverjen)

policijska ura stranke kul,
pobit komuniste !

Starejše novice