Včeraj sta hrvaška državljana na Mlinski ulici oropala 81-letnega moškega.

Sinoči, okoli 21. ure, sta na avtobusni postaji v Mlinski ulici v Mariboru do 81-letnega oškodovanca pristopila dva moška, po poročanju mariborskih policistov, pa naj bi bila romskega videza. 

Eden od njiju mu je dejal, naj jima izroči svoj denar, oškodovanec pa jima je pokazal svojo prazno denarnico in povedal, da denarja nima. Takoj za tem sta ga na silo zvlekla za vogal avtobusne postaje, prebrskala njegovo vrečko z artikli, kupljenimi v bližnji prodajalni, in jih nekaj celo pojedla. Pred odhodom mu je en od njiju z roke snel njegovo ročno uro in si jo protipravno prisvojil. 

Policisti so bili o dejanju obveščeni šele okoli 23.30, vendar so oba osumljenca, Hrvata, stara 28 in 39 let, ob 1.05 izsledili, prijeli in pridržali. Oba bodo kazensko ovadili pristojnemu tožilstvu. O prijetju so obvestili tudi Center za socialno delo Maribor, saj je imel mlajši osumljenec s seboj še ne 5-letnega otroka, so sporočili iz Policijske uprave Maribor.

Materialna škoda znaša okoli 100 evrov.

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Fritz (nepreverjen)

Hrvati tati stari rek

Kritik (nepreverjen)

Na avtobusni postaji je to stalni dogodek, dokler ne bodo vsaj 3 mrtvi policija ne bo ukrepala . Enkrat nimajo čevljev, drugič oblačil ,sedaj verjetno nimajo volje .

Starejše novice