Slika je simbolična (foto: Miloš Vujinović).
Policijska uprava Maribor poroča o dogajanju v preteklih štiriindvajsetih urah.

Policisti Policijske uprave Maribor so bili včeraj, ob 11.51, obveščeni o prometni nesreči na Bistriški cesti v Poljčanah. 

Policisti so na kraju ugotovili, da je prometno nesrečo zakrivil 71-letni voznik osebnega vozila iz okolice Slovenske Bistrice, ki je zaradi neupoštevanja prednosti pešca na prehodu za pešce trčil v 76-letno peško iz okolice Slovenske Bistrice, ki je pravilno prečkala cestišče na prehodu za pešce. 

Peška je utrpela posebno hudo poškodbo

Zoper povzročitelja bodo spisali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Mariboru.

Kaj se je še dogajalo?

Policisti operativno-komunikacijskega centra Policijske uprave Maribor so v zadnji štiriindvajsetih prejeli 431 klicev, med katerimi je bilo 119 interventnih dogodkov. Od tega:

  • 27 obvestil s področja kriminalitete. Največ je bilo tatvin, velikih tatvin, poškodovanje tuje stvari, lahke telesne poškodbe.
  • 21 prometnih nesreč, v eni prometni nesreči se je ena oseba hudo telesno poškodovala, v štirih prometnih nesrečah so se štiri osebe lažje telesno poškodovale, v ostalih prometnih nesrečah je nastala zgolj gmotna škoda. Od tega je šest prometnih nesreč z udeležbo divjadi. Zaradi hujših kršitev cestnoprometnih predpisov so zasegli eno motorno vozilo.
  • 11 obvestil v zvezi s kršitvami javnega reda in miru. Od tega osem kršitev javnega reda na javnem kraju in tri kršitve v zasebnih prostorih. Enega kršitelja so pridržali do streznitve.

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
vukojebina (nepreverjen)

Bo kaznovan enako kot če bi psico povozil.

upokojenec70 (nepreverjen)

Vsega življenja se pač ne da zajeti v predpise in zakone, človek mora imeti tudi nekaj zdrave pameti. Ko hodi po dvorišču, gozdu ali pločniku menda pogleda kam bo stopil, da ne bo zagazil ravno v največji pasji drek, na cesto pa stopi kot tele, brez da bi pogledal, če to lahko varno stori. Zakonsko bodo seveda preganjali voznika, toda če malo opazujete kako se obnašajo pešci v prometu, vam postane čudno, da jih ne povozijo še več. Namesto na prometno površino gledajo v mobitel, na ušesih pa slušalke in glasba na "full", na cesto ne pogledajo, ampak stopijo na njo, kot da je njihova. Vem, da mi mnogi ne boste dali prav, pa vendar - POSLEDICE SO TU (torej imam prav).

Starejše novice