Slika je simbolična.
Starejši voznik mopeda je v smrtni nevarnosti.

Občanka je policiste včeraj, okoli 11. ure, obvestila o tem, da je voznik kombiniranega vozila, ki je peljal po avtocesti v smeri proti Mariboru, vozil z otrokom v naročju.

Voznika, sicer tujega državljana, so na bencinski črpalki izsledili policisti Policijske postaje Rače in mu izrekli globo.

Spletna goljufija

Obveščeni so bili tudi o spletni goljufiji. Občanka je na transakcijski račun v tujini nakazala več tisoč evrov po tem, ko je po mobilni aplikaciji prejela sporočilo, da bo prejela denarno nagrado, v kolikor bo poravnala dajatve in druge stroške.

Občane policisti pozivajo, da še pred nakazovanjem finančnih sredstev dobro premislijo o tem, ali bi morebiti lahko šlo za goljufijo.

Mopedist huje poškodovan

Prav tako so bili policisti včeraj dopoldne obveščeni o prometni nesreči III. kategorije na območju Slovenske Bistrice, v kateri sta trčila voznik osebnega avtomobila in mopedist.

Starejši voznik mopeda je v smrtni nevarnosti.

Odtujena kolesa

Na območju Studencev v Mariboru je bilo vlomljeno v večstanovanjsko hišo in iz kletnih prostorov odtujena tri kolesa, gorsko kolo znamke Giant Reign E2Plus na električni pogon, bež-črne barve, Giant Trance ELTB, modro-črno-oranžne barve in Cube Tereo 120 florescentno oranžne barve.

Skupna materialna škoda znaša, po nestrokovni oceni policije, 9000 evrov.

Odtujen gradbeni oder

Na območju Policijske postaje Lenart je bil odtujen gradbeni oder. Lastnikom je bila z dejanjem, po nestrokovni oceni poliocije, povzročena škoda v višini 8500 evrov.

Kaj se je še dogajalo?

Mariborski operativno-komunikacijski center je med 5. uro včeraj in 5. uro danes prejel 209 klicev, od tega 99 interventnih oziroma takšnih, da je bilo potrebno posredovanje policije.

V opisanem času so obravnavali tudi:

  • 17 kaznivih dejanj,
  • 16 prometnih nesreč I. kategorije
  • eno prometno nesrečo II. kategorije,
  • eno prometno nesrečo III. kategorije,
  • enemu kršitelju je bilo zaseženo vozilo, ki ga je vozil,
  • šest povoženj divjadi,
  • pet prijav kršitev javnega reda in miru, od tega tri v zasebnem prostoru in dve na javnem kraju.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice