V mariborski bolnišnici se v padalski nesreči hudo poškodovani 49-letnik še vedno bori za življenje.

Včeraj je v bližini letališča Moškanjci v popoldanskih urah prišlo do nesreče, v kateri je bil en padalec lažje, drugi pa težje poškodovan. Slednji se za svoje življenje še vedno bori v UKC Maribor.

Kaj se je zgodilo?

Pet športnih padalcev je nad Moškanjci v razmaku štirih sekund eden za drugim skočilo z letala na višini okoli 1000 metrov. Vsi skoki so potekali brez posebnosti v smeri letališča. "Na višini okoli 500 do 400 metrov pa sta se nenadoma, iz doslej neznanega vzroka, s padali zapletla padalca, stara 49 in 31 let. Od tam naprej sta skupaj počasi padala in pri tem nekoliko rotirala v spirali," so ugotovili policisti PU Maribor.

Ko sta priletela na višino približno 30 metrov, ju je iz neznanega razloga pričelo močneje vrteti. Padalca sta pričela pridobivati vertikalno hitrost padanja, tako da sta s te višine praktično v prostem padu padla na travnato letališko stezo letališča v Moškanjcih. Rezervnih padal nista uporabila.

Starejši se za življenje še bori

Ob padcu sta oba utrpela telesne poškodbe. Po prvih informacijah policije je mlajši utrpel lahko, starejši padalec pa hudo telesno poškodbo. Oba so z reševalnim vozilom prepeljali v Splošno bolnišnico Ptuj, hudo telesno poškodovanega pa od tam še v UKC Maribor, kjer se zdravniki za njegovo življenje še borijo. 

Policisti skupaj s pristojnimi službami še vedno preiskujejo nesrečo.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice