Stanje brutalno pretepenega je še vedno zelo resno in ostaja v smrtni nevarnosti.

Na tiskovni konferenci je policija pojasnila do zdaj znane podrobnosti brutalnega napada, ki sta ga napadalca v živo prenašala tudi na Facebooku. Posnetek pretepa je zaokrožil po socialnem omrežju in šokiral vso Slovenijo. Pretepeni je hudo poškodovan in se še vedno bori za življenje, je pojasnila policija. Napadalcema pa grozi od enega do 10 let zapora.

Kot smo že včeraj poročali, je eden izmed napadalcev posnetek pretepa v živo predvajal na Facebooku več kot 20 minut. Na podlagi tega posnetka je policija dobila anonimno prijavo. S pomočjo posnetka so v roku ene ure policisti in reševalci na kraju napada našli poškodovanca, je pojasnil Matjaž Štern, pomočnik vodje Sektorja kriminalistične policije PU Novo Mesto.

Udeleženi v pretepu so bili znanci

Žrtev in eden izmed osumljencev naj bi se naprej sprla. Žrtev naj bi prizorišče kasnejšega napada tudi že zapustila, a se pozneje vrnila. Zatem se je zgodil brutalen pretep, v katerem je 26-letnik utrpel hude poškodbe po celotnem obrazu.

Razkritju dejanja je botrovalo predvsem ravnanje uporabnikov Facebooka, ki so zasledili posnetek izživljanja napadalcev nad poškodovancem. Policija se vsem, ki so posnetek prijavili oziroma policijo opozorili na dogodek, zahvaljuje.

Posnetek bo obveljal kot dokaz

Policija je na tiskovni konferenci še obsodila objavo in razžirjanje posnetka. Moči, da bi policija umaknila posnetek nima, le prijavila je lahko enako, kot vsi uporabniki Facebooka. Opazno je, da se vse več kriminalitete širi v spletno okolje, pooblastila policije pa so pri tem zelo omejena. Po mnenju Boštjana Lindava, pomočnika direktorja Uprave kriminalistične policije GPU, bo posnetek, ki sta ga naredila osumljenca, v sojenju veljal kot verodostojen dokaz. 

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice