Slika je simbolična.
6-letni otrok se je na balkonu bloka na Stanetovi ulici v Mariboru igral z ognjem, povzročil požar in pri tem povzročil za 300 evrov materialne škode. Zaradi povzročenega požara so morali v bolnišnico prepeljati 74-letno stanovalko.

6-letni otrok se je včeraj, okoli 15.20, na balkonu stanovanjskega bloka na Stantetovi ulici v Mariboru, igral z ognjem. Vzel je namreč 'rolo' papirja in z vžigalnikom prižigal papirnate brisače.

Ko so slednje pričele močneje goreti, je iz strahu pograbil goreče papirnate brisače in jih vrgel čez balkon. Goreče papirnate brisače pa so padle na PVC plošče pokritega nadstreška v prvem nadstropju.

Zagorele so tudi te, kar pa je opazila najemnica stanovanja in pričela ogenj gasiti z vodo. Na pomoč ji je priskočil drugi sosed, ki je požar pogasil z gasilnim aparatom.

V požaru je nastalo za okoli 300 evrov materialne škode. Zaradi vdihavanja dima, ki se je razvijal ob gorenju, so z reševalnim vozilom v Univerzitetni klinični center Maribor prepeljali 74-letno stanovalko.

Policist bodo zaradi suma storitve kaznivega dejanja povzročitev splošne nevarnosti podali poročilo pristojnemu tožilstvu, saj je osumljenec otrok, glede odgovornosti otrokovega skrbnika, pa policisti še zbirajo obvestila.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice