Danes dopoldan so imeli lendavski policisti precej dela s tujim državljanom. Ta naj bi po besedah očividcev želel zanetiti požar na bencinskem servisu.

Policisti so imeli danes dopoldan precej dela bencinskem servisu Petrol v Dolgi vasi. Državljan Romunije se je neprimerno obnašal do policistov, kasneje pa je, kot vse kaže, želel zanetiti požar na bencinskem servisu v Dolgi vasi.

Moškega so naposled le obvladali lendavski policisti, ki so ga vklenili in odpeljali na zaslišanje. Kaj točno ga je pripravilo do tega, da naj bi želel zanetiti požar, ni jasno, bo pa svoje početje moral razložiti varnostnim organom. 

Policisti naj bi moškemu že v Murski Soboti odvzeli vozniški izpit, ta pa naj bi z vozilom vseeno uspel priti do Dolge vasi, kjer je bil danes od jutranjih ur. Od enega izmed zaposlenih naj bi najprej zahteval da pokliče policijo, a ker ta njegovi želji ni želel ugoditi, naj bi se znesel nad koši za smeti, za tem pa v roko vzel točilko in parkirišče pod nadstreškom pričel polivati gorivom, takoj za tem pa naj bi si prižgal cigareto. To so zdaj potrdili tudi na PU Murska Sobota.

»Policisti PPIU Murska Sobota so včeraj okrog 20. ure, po predhodnem obvestilu Operativno komunikacijskega centra Policijske uprave Murska Sobota, na območju Lendave, kontrolirali 53-letnega voznika kombiniranega vozila italijanskih registrskih številk, sicer romunskega državljana, za katerega se je kasneje izkazalo, da vozi kombinirano vozilo, ki je v Schengenskem informacijskem sistemu zabeleženo kot ukradeno. Vozilo je bilo zaseženo.

Danes v jutranjih urah je ta isti državljan Romunije v Dolgi vasi na javnem kraju kršil javni red in mir ter se nedostojno vedel do policistov, kasneje pa je po bencinski črpalki hodil s prižgano cigareto in polival po tleh gorivo iz črpalke. Policisti PP Lendava so mu odvzeli prostost in ga bodo s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Murski Soboti zaradi suma storitve kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti po 314. členu KZ-1 in suma storitve tatvine po 204. členu KZ-1. Zaradi kršitve javnega reda in miru ter nedostojnega vedenja do policistov mu je bil izdan tudi plačilni nalog,« so sporočili iz PU Murska Sobota.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice