Iračan z nožem napadel taksista, nato pa še policista.

Medtem ko so včeraj zgodaj zjutraj ob v Središču ob Dravi prijeli kar 19 tujcev, ki so ilegalno prestopili mejo, pa je popoldan novogoriška policija posredovala ob klicu o poškodovanem taksistu. Policista sta ob prihodu obravnavala osumljenega povzročitve poškodb, ki jima je grozil in z nožem v roki stekel proti enemu od njiju, poroča STA. Da bi odvrnil napad, je policist najprej izstrelil opozorilni strel v zrak, nato pa je osumljenca ustrelil v nogo.

Taksist krvavel po vratu

Kot so pojasnili na policijski upravi Nova Gorica, so policiste okoli 17.30 obvestili, da je ob cesti okrvavljen moški, ki je želel pomoč. Po prihodu na kraj sta policista tam našla voznika taksija, ki je krvavel po vratu. Na kraj je bilo napoteno reševalno vozilo.

Z nožem še nad policista

Voznik jima je pojasnil, da ga je napadel moški, ki je sedel v bližnjem taksiju. Policista sta želela prijeti osumljenega, zato sta pristopila do vozila in moškega pozvala, da iz njega izstopi in se uleže na tla. Ker sta ocenila, da gre za nevaren postopek, sta postopek varovala s službeno pištolo. Moškega sta nagovorila v angleškem jeziku, saj sta ugotovila, da gre za tujca. Vendar se je ta odzval z grožnjami policistoma in proti enemu stekel z nožem v roki.

Po opozorilnem strelu v zrak se moški se vedno ni ustavil, zato ga je policist ustrelil v spodnji del noge. Osumljenemu sta nato odvzela nož. Odpeljali so ga v šempetrsko bolnišnico, kjer je ostal v zdravniški oskrbi in pod policijskim nadzorom, saj je bilo zoper njega odrejeno pridržanje. Tudi policistu, ki se je v intervenciji lažje telesno poškodoval, so nudili zdravniško oskrbo.

Po prvih podatkih je osumljeni državljan Iraka, vendar njegove osebne podatke, izvor in status v državah EU še preverjajo.

Raba strelnega orožja strokovna in zakonita

Novogoriški kriminalisti vodijo predkazenski postopek zaradi suma kaznivega dejanja lahke telesne poškodbe, povzročene z nevarnim orodjem na škodo voznika, in kaznivega dejanja napada na uradno osebo, ko opravlja naloge varnosti.

O dogodku sta bila obveščena dežurni preiskovalni sodnik in dežurna okrožna državna tožilka. Po do sedaj zbranih podatkih je policist strelno orožje uporabil strokovno in zakonito. Kot je običajno v takih primerih, pa bo generalna direktorica policije v skladu s 133. členom zakona o nalogah in pooblastilih policije imenovala komisijo, ki bo še dodatno preverila okoliščine uporabe prisilnega sredstva, so še sporočili z novogoriške policijske uprave, še piše STA.

S spleta

Komentarji (4)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Danvid (nepreverjen)

Očitno je res kaj pravijo,da za policaja moraš imeti samo male mozgane.
Tip ga ustreli v nogo ,ha,ha,ha.
Na koncu bo še policist kriv,joj,joj kaj jih danes učijo.

tujskaLegija (nepreverjen)

Mogo bi ga kr v glavo

In reply to by Danvid (nepreverjen)

Vinc95 (nepreverjen)

To kar si volil, budala nora, levičarje, ki podpirajo islam, tujo kulturo

In reply to by Danvid (nepreverjen)

Vinc95 (nepreverjen)

V glavo

Starejše novice