Policisti prosijo za pomoč pri iskanju nepredvidljivega odvisnika od drog, ki bi lahko bil nevaren za okolico.

Policisti iščejo 35-letnega Janeza Koco iz Lokev pri Črnomlju. Osumljeni je 9. maja 2020 v Črnomlju izkoristil krajšo odsotnost stanovalca, vlomil v stanovanjsko hišo, odtujil zlat nakit in povzročil večjo premoženjsko škodo.

»Gre za nepredvidljivo osebo, odvisnika od prepovedanih drog, ki ima najverjetneje pri sebi nezakonito orožje in bi lahko bil nevaren za okolico. Po nekaterih podatkih bi se lahko skrival na območju Bele krajine, konkretneje na območju Črnomlja,« so opozorili možje v modrem.

V zadnjih desetih letih so kriminalisti in policisti Janeza Koco obravnavali zaradi 31 premoženjskih kaznivih dejanj in več kaznivih dejanj z elementi nasilja.

Med njimi so bili tudi poskus umora, grožnje policistom in napadi na policiste. Večkrat je bil pravnomočno obsojen na večletne zaporne kazni.

Policisti prosijo za pomoč

Policisti in kriminalisti nadaljujejo z aktivnostmi za izsleditev osumljenca. Vse, ki bi pogrešanega opazili ali imeli o njem kakšne informacije, prosijo, da jih o tem takoj obvestijo.

Pokličejo lahko telefonsko številko policije za klic v sili 113 oziroma na anonimni telefon policije 080 1200 ali pa izpolnijo elektronsko prijavo pogrešane ali iskane osebe.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Katja7 (nepreverjen)

Vecletne zaporne kazni.Milijonkrat so ga imeli v postopku.Kako je lahko tak psihopat,drogeras,asocialna,psihicno motena oseba sploh na prostosti???Ja,bi moral biti v zaporu,edina logicna opcija.Skoda mi je edino davkoplacevalskega denarja.Resnicno,vcasih bi morali imeti nekaj tistih"seriatskih zakonov" za mucitelje zivali,pedofile in take paciente,ceprav ne maram te muslimanske golazni.

Starejše novice