Policisti so izjemno prehitrega voznika ustavili kar dvakrat v razmahu pol ure. Dobil je zajetno kazen.

Gorenjski prometni policisti so včeraj sredi popoldneva na avtocesti zaradi prekoračitve hitrosti dvakrat obravnavali istega voznika.

Najprej je voznik med Šenčurjem in Kranjem na omejitvi 130 kilometrov na uro vozil s hitrostjo 216 kilometrov na uro.

Pol ure kasneje pa so mu prometni policisti na avtocesti Lesce – Karavanke na omejitvi 110 kilometrov na uro s policijsko provido izmerili še hitrost 190 kilometrov na uro.

Voznik, gre za državljana Hrvaške, je bil obakrat ustavljen in obakrat kaznovan z globo 1200 evrov in devetimi kazenskimi točkami. Skupno gre za 2400 evrov globe in 18 kazenskih točk.

V zadnjih dveh tednih so gorenjski prometni policisti samo na stacionarnem radarju v prenosnem ohišju obravnavali še 45 drugih hujših prekrškov s prekoračitvijo hitrosti vožnje. 

V vseh 45 primerih gre za vožnjo nad 180 kilometrov na uro.

Policisti še pozivajo k upoštevanju prometnih pravil in odgovorni vožnji. Sploh področje hitrosti je ključno za zagotavljanje boljše prometne varnosti, ker zaradi nje prihaja tudi do mnogih drugih nevarnih dejanj. 

Med njimi so to izsiljevanja prednosti, nepravilna stran in smer vožnje, nepravilna prehitevanja, vožnja na prekratki varnostni razdalji ...

Večje, kot so hitrosti, hujše so poškodbe. Zato bodite odgovorni in prilagodite hitrost, še opozarja policija.

𝒥𝑒 𝓏𝓃𝒶𝓁 𝒽𝒾𝓉𝓇𝑜 𝓋𝑜𝓏𝒾𝓉, 𝒿𝑒 𝓁𝒿𝓊𝒷𝒾𝓁 𝒽𝒾𝓉𝓇𝑜𝓈𝓉, 𝒿𝑒 𝒾𝓂𝑒𝓁 𝒹𝑜𝒷𝑒𝓇 𝒶𝓋𝓉𝑜, 𝓋𝒾𝒹 𝓅𝒶 𝒷𝑜𝓁𝒿 𝓈𝓁𝒶𝒷; 𝒹𝑜𝒷𝒾𝓁 𝑔𝒶 𝒿𝑒 𝓇𝒶𝒹𝒶𝓇, 𝓂𝓊 𝒿𝑒 𝓇𝑜𝓀𝑜 𝓅𝑜𝒹𝒶𝓁, 𝑔𝒶...

Objavil/a Policijska uprava Kranj / Police Directorate Kranj dne Torek, 09. februar 2021

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
SLO (nepreverjen)

Pri takšnih kršiteljih bi morala biti obvezna zaporna kazen z batinami. Temu idiotu glede kazenskih točk ni neka kazen saj ta kazen velja le za Slovenijo.

božidar (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

baje je pomoč v PETRINJO fural

Starejše novice