V avtomobilu Italijana so odkrili okoli 250 zamrznjenih ptic.

Minulo nedeljo, natančneje ob 12.27, so bili policisti s strani Finančnega urada Republike Slovenije obveščeni, da imajo v postopku državljana Italije, ki je v osebnem avtomobilu prevažal zamrznjene ptice zaščitenih vrst.

Kot pojasnjujejo v Policijski upravi Murska Sobota, je bil 59-letni državljan Italije zaustavljen na pomurski avtocesti na relaciji Pince – Murska Sobota.

»V hladilni vreči je prevažal 7083 gramov ali okrog 250 komadov zamrznjenih ptic. Po zbranih obvestilih naj bi ptice izvirale iz zakonitega lova v Romuniji in bile namenjene v Italijo,« so zapisali možje v modrem. 

Ob tem dodajajo, da kriminalisti Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Murska Sobota v zvezi s primerom še zbirajo obvestila in čakajo na ekspertizo Agencije Republike Slovenije za okolje o vrstni pripadnosti in predpisih, s katerimi so ptice zavarovane.

Ptice so sicer bile predane v hrambo Veterinarsko higienski službi. Po pridobljenem mnenju bo podano poročilo ali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo Murska Sobota, še dodajajo v soboški policijski upravi.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
metod trobec (nepreverjen)

kaj danes pa bomba
ni več aktualna

Starejše novice