Je bil požar, pri katerem se je poškodoval tudi gasilec, podtaknjen?

NovicaKomentarjiDeli na Facebooku Deli na Twitterju Deli na Google Plus Pošlji po elektronski pošti

Moje ime:

Moj email:

Prijateljevo ime:

Prijateljev email:

Besedilo:

Povezava bo samodejno pripeta v sporočilo

Je bil požar, pri katerem se je poškodoval tudi gasilec, podtaknjen?

Pozno zvečer so ognjeni zublji v celoti uničili gospodarsko poslopje, traktor, avtodom in štirikolesnik. Zgorelo pa je tudi nekaj živali.

Je bil požar, pri katerem se je poškodoval tudi gasilec, podtaknjen?
  • Je bil požar, pri katerem se je poškodoval tudi gasilec, podtaknjen? Je bil požar, pri katerem se je poškodoval tudi gasilec, podtaknjen?

Kot smo danes že poročali, so bili policisti sinoči nekaj minut čez deseto uro obveščeni, da je prišlo do požara na gospodarskem poslopju v Radvencih. Ogenj je uničil celotno poslopje, traktor, avtodom, štirikolesnik ter večjo količino sena.

Lastniki pretreseni

Kot pojasnjuje lastnica Marija Borko, so požar opazili okrog pol desetih.

»Takrat nas je sosed obvestil, da gori. Seveda smo vsi takoj skočili na noge in poklicali gasilce ter policijo. Gorelo je nenormalno,« je pretresena lastnica.

Hlevi so bili skoraj prazni, saj so pred mesecem dni prodali sedem telic, nove živine pa še niso uhlevili: »Dva prašiča sta preživela, za druga ne vem. Ni mi jasno, kaj bomo zdaj, moram se skup pobrati.«

Ena večjih gasilskih intervencij

Za pogumnimi gasilci, ki so se odzvali na klic na pomoč v Radvencih, je torej naporna noč. Ko so prispeli na prizorišče, je bil požar razširjen že po celotnem gospodarskem poslopju. Zublji so zajeli tudi stanovanjsko hišo, ki pa so jo gasilci uspešno pogasili brez večje škode.

»Gospodarsko poslopje je v bistvu pogorelo popolnoma,« razlaga vodja intervencije Rajko Lipič.

Sedemurni boj z zublji

Ena večjih gasilskih intervencij v teh krajih je tako za večino enot trajala kar sedem ur, z ognjenimi zublji so se namreč bojevali od 22. ure zvečer pa do četrte ure zjutraj.

»Na intervenciji je sodelovalo približno 65 gasilcev. Bila so v bistvu aktivirana vsa bližnja društva, ki razpolagajo z vozili z  vodo. Torej poleg Radgone, Negove, Orehovcev, Zbigavcev in Apač smo aktivirali še društva iz sosednje regije, in sicer Sveto trojico, Slovenske gorice in Benedikt,« razlaga Lipič in dodaja:

»V bistvu je bila intervencija zelo stresna, naporna, predvsem dolga, najhujše je bilo, da smo imeli tudi poškodovanega gasilca.«

Ponesrečen gasilec okreva v UKC Maribor

V požaru je bil poškodovan poveljnik Civilne zaščite Gornja Radgona Ivan Kramberger, ki se je ponesrečil med notranjim posredovanjem v stanovanjski hiši, ko se je udrl pod. Po najnovejših podatkih se počuti dobro in okreva v UKC Maribor.

Možnost požiga ni izključena

Na pogorišču je bila dejavna tudi policija. Kriminalistični inšpektor Denis Farkaš je povedal, da kriminalisti trenutno preverjajo vse možne tehnične vzroke za požar, kot so elektrika, kemikalije ali akumulatorji, obenem pa zbirajo tudi obvestila, ki bi lahko nakazovala možnost požiga.

Uredništvo
ponedeljek, 17 Julij, 2017 - 16:08 Osveženo: 17. Julij 2017 - 16:08

Soustvarjaj

Komentarji

Dodaj komentar

CAPTCHA
Da bi preprečili nezaželjeno dodajanje vsebin, odgovorite na enostavno vprašanje.
Fill in the blank.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.