Slika je simbolična.
V hudi prometni nesreči je življenje izgubil 69-letni voznik mopeda, v katerega je trčil voznik osebnega avtomobila. Je nesrečo povzročil policist?

Na lokalni cesti izven naselja Vičanci v občini Ormož je v petek, 11. junija, ob 21.46, prišlo do prometne nesreče, v kateri je življenje izgubila ena oseba. 

69-letni voznik kolesa z motorjem Tomos Flexer je vozil iz smeri naselja Sodinci proti naselju Sejanci, nato mu je nasproti pripeljal 34-letni voznik osebnega avtomobila. 

Voznik avtomobila je vozil ob desnem robu vozišča in je na nasprotnem smernem vozišču trčil v voznika kolesa z motorjem.

Voznik mopeda je zaradi hudih telesnih poškodb umrl na kraju prometne nesreče.

Je nesrečo povzročil policist? 

Obravnavo prometne nesreče je prevzel oddelek za preiskovanje in pregon uradnih oseb s posebnimi pooblastili specializiranega državnega tožilstva

Kot so za Mariborinfo pojasnili na Policijski upravi Maribor, je ta prevzel obravnavo nesreče, ker je bila v njej udeležena uradna oseba s posebnimi pooblastili in so obstajali razlogi za sum, da je uradna oseba storila kaznivo dejanje. Dodajajo, da o krivdi odloči šele pristojno sodišče.

Oddelek za preiskovanje in pregon uradnih oseb s posebnimi pooblastili je sicer pristojen za obravnavo kaznivih dejanj, če jih storijo uradne osebe:

  • policije,
  • vojaške policije, ki imajo pooblastila policije v predkazenskem postopku,
  • s pooblastili policije v predkazenskem postopku, ki so napotene na misijo v tujini,
  • obveščevalno-varnostne službe ministrstva, pristojnega za obrambo,
  • Slovenske obveščevalno-varnostne agencije.

S spleta

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
TABORČAN (nepreverjen)

Jes pa znan samo drek vkup mejšati na ton portali. Priznan ka san socialni problem zato pa si od dugoga časa san s seuf pijšen pa štukan pod stotimi raznimi nickami.

madonca (nepreverjen)

Policist ne more biti kriv, saj je bil na sluzbeni dolznosti, peljal se je iz gostilne, kjer je na uhe vlekel.

božidar (nepreverjen)

SE JE REŠIL PORIVAČA OD BABUŠKE

Starejše novice