Tragedija na Ulici bratov Greifov na Pobrežju na dan žena je pretresla Maribor. Družinski prepir med enojajčnima dvojčkama in materjo se je končal z umorom in poskusom umora.

Zaradi vbodnih ran je umrla 38-letnica, njena 58-letna mati pa s poškodbami še vedno leži v mariborskem kliničnem centru. Policisti so na kraju nesreče prijeli sestro dvojčico pokojne, ki je osumljena umora in poskusa umora.

Kaj točno se je med materjo in sestrama dvojčicama dogajalo, še ni jasno. Forenziki in kriminalisti so pred blokom na kraju tragedije vztrajali še vse do poznega popoldneva. A policija podrobnosti primera ter motiva umora in poskusa umora še ne razkriva. Več o ozadju družinske tragedije smo izvedeli od sosedov.

Krvavi prizori na hodniku pretresli stanovalce

Stanovalce so krvavi prizori na hodniku in reševalci ter policisti pred blokom pretresli malo pred 7. uro zjutraj, ko se je večina odpravljala v službe. Družinski spor se je začel v stanovanju. Ranjena 38-letnica je na stopnišču klicala na pomoč in s tem verjetno rešila svojo mati. A zanjo so bile rane prehude, tako da je umrla še pred prihodom reševalne ekipe.

Sosed, ki je med prvimi prišel iz bloka je v šoku povedal: »To ne moreš verjeti, kaj se danes dogaja. Pa to pri sosedi zgoraj ... Vse je krvavo, kot da se je svinja klala.«

Sestri naj bi se sprli zaradi stanovanja

Sosedje si niso enotni, ali sta z mamo živeli obe sestri ali zgolj ena. V ozadju tragedije naj bi bil spor zaradi nepremičnine.

»Dvojčici naj bi se skregali zaradi stanovanja, mama pa je reševala in tak je pač prišlo, da je ena drugo ubila,« pripoveduje stanovalka bloka Slavica Krajnc.

Policija tega ni želela potrditi, prav tako ni razkrila morilskega orožja. Neuradno naj bi 38-letnica s sestro dvojčico in materjo obračunala z nožem. Pomočnik vodje mariborskih kriminalistov Andrej Kolbl v izjavi za javnost motiva in načina storitve zaradi poteka preiskave še ni želel komentirati. Prav tako še ni razjasnjen potek dogajanja.

Prepirov niso slišali

Sosedje so šokirani, saj z omenjenimi ženskami nikoli ni bilo težav. Izza njihovih sten ni bilo slišati prepirov, prav tako se večina stanovalcev bloka bolj drži zase, še pripoveduje ena izmed stanovalk.

Podrobnosti okrutnega zločina naj bi mariborska policija razkrila v ponedeljek.

S spleta

Komentarji (4)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

V cajtu komunizma so v šoli učiI,,, UBIJ OČETA IN MATER DA BOŠ DOBIL STANOVANJE,, to je bila 4.. komunistična
zapoved
V današnjem času pa učijo ;;; Ubij sestro in mater, da boš dobil stanovanje,,,to je 4 levo fašistična zapoved

Jebeš tako šolo,,, učitlom je samo za denar in samo štrajkali bi ob izredno dolgih počitnicah

nastavnik (nepreverjen)

lažeš tujec lažeš da se kar kadi za tabo

Hvala mami, ke… (nepreverjen)

IĆarji? kdo ve. so bili spet majmuni iz balkana?

Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

bile su majmunice sa balkana

Starejše novice