Policija je zaključila preiskavo primera, v katerem naj bi se vzgojitelj v enem od vrtcev otrok dotikal na neprimeren način. Z zbiranjem obvestil ni bilo ugotovljenih elementov kaznivega dejanja.

Pred časom smo pisali, da je bila zoper zaposlenega, ki naj bi se neprimerno dotikal in obnašal do več deklic, podana prijava. To so nam marca tudi potrdili na Policijski upravi Murska Sobota.

»Lahko potrdimo, da smo policisti PU Murska Sobota prejeli prijavo in je zadeva v fazi preiskave,« nam je takrat na vprašanje, ali so prejeli prijavo zaradi neprimernega vedenja (spolne nedotakljivosti) enega od zaposlenih v vrtcu v Pomurju, odgovorila tiskovna predstavnica soboških policistov Suzana Rauš.

Policija ni ugotovila elementov kaznivega dejanja

Toda kot vse kaže, neprimernega vedenja vzgojitelja ni bilo. To je uradno potrdila tudi preiskava policije.

»V zvezi prijave Spolnega napada na osebo, mlajšo od petnajst let, po 173/III. členu KZ-1, ki smo jo prejeli v mesecu marcu 2019 z ene izmed OŠ v Pomurju, kriminalisti Sektorja kriminalistične policije PU Murska Sobota, z zbiranjem obvestil niso ugotovili elementov kaznivega dejanja. Zadeva je bila zaključena s poročilom, ki je bilo poslano na Okrožno državno tožilstvo v Murski Soboti,« je danes sporočila Suzana Rauš.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice