Foto: Gasilska brigada Maribor
V vodi je bilo vso vozilo, iz nje so gledala samo še kolesa.

Možje v modrem so včeraj ob 16.41 prejeli obvestilo, da je vinjeni voznik osebnega avtomobila v Kozjaku nad Pesnico zapeljal v reko Pesnico in se prevrnil na streho. Kot smo poročali, je bilo v vodi vso vozilo v vodi, iz nje so gledala samo še kolesa.

Pogumna moška, ki sta prva pripeljala mimo, sta voznika rešila iz vozila in ga pričela  oživljati. Pridružila se jima je še mimovozeča ženska.

»Vsem skupaj je z oživljanjem uspelo, vozika so z uporabo folije ogreli, nato pa so ga reševalci prepeljali v Univerzitetni klinični center Maribor. Njegove poškodbe so opredeljene kot lahke. Ker je kazal očitne znake alkoholiziranosti, so mu policisti odredili strokovni pregled. Analiza krvi in urina bo znana šele v prihodnjih dneh,« so sporočili iz Policijske uprave Maribor.

Vzroka za prometno nesrečo sta neprilagojena hitrost in nepravilna stran vožnje.

Policisti ob tem izpostavljajo, da so opisani trije pogumni vozniki s svojim prisebnim in nesebičnim ravnanjem ponesrečenega voznika rešili gotove smrti.

»Za to jim bo lahko večno hvaležen. Čeprav alkohol v njegovem organizmu še ni dokazan, pa vse kaže na to, da ga je bilo očitno preveč. Morda bo ta dogodek vozniku, pa tudi drugim, dovolj velik opomin, da ne bodo več sedli alkoholizirani za volan. Alkohol res ubija. Le izjemoma ne, če ti (še lahko) pomagajo tako srčni judje, kot so temu vozniku,« opozarjajo v Policijski upravi Maribor.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
komunistka Olga (nepreverjen)

kaki djoko tumasti
Jaz nikoli ne šlatam pijanca
četudi v pesnico pade

Starejše novice