Kriminalistična preiskava se bo prihodnji teden po besedah policije nadaljevala z laboratorijskimi analizami, zbiranje obvestil pa je intenzivno.

Iz Policijske uprave Maribor so sporočili, da so mariborski kriminalisti in policisti zaključili terenski del ogleda kraja požara, ki je sinoči okoli 23. ure izbruhnil priljubljeni Ribičiji. Toda vzroka požara z gotovostjo še niso mogli potrditi.

Kriminalistična preiskava se bo prihodnji teden po besedah policije nadaljevala z laboratorijskimi analizami, zbiranje obvestil pa je intenzivno. Več informacij o vzroku požara bo tako znanih po zaključku analiz, še dodajajo na PU Maribor.

Ko so gasilci prispeli, je bila vsa Ribičija v plamenih

Kot smo že poročali, je uničujoč požar, ki je ponoči nepričakovano udaril Ribičijo, gasilcem povzročil precej preglavic. "Ko smo prispeli, je bila že več kot polovica objekta v ognju, požar je bil popolnoma razvit, tudi v notranjosti objekta, ognjeni zublji so prihajali iz strehe," prve prizore goreče Ribičije opisuje Primož Osojnik, poveljnik Gasilske brigade Maribor. 

Ker na tem območju ni speljanega hidrantnega omrežja, so namreč gasilci vso vodo morali ves čas gašenja dovažati s cisternami. Ogenj so gasilci dokončno pogasili šele ob 3. uri zjutraj, požarno stražo pa so izvajali do 7. ure zjutraj.

Z ognjenimi zublji se je borilo več kot sto gasilcev, a zaman, priljubljena destinacija za zabave in druženja je pogorela skorajda v celoti. Škode je po prvih ocenah za pol milijona evrov.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice