Napad na mariborsko sodnico še vedno odpira več vprašanj kot odgovorov. Policija je za poskus umora kazensko ovadila partnerja, napadena sodnica mu je stopila v bran, preiskava se nadaljuje.

Brutalno napadena mariborska sodnica Daniela Ružič je s svojimi besedami poskrbela za pravi pretres v javnosti. Zaradi napada je kazensko ovadila neznanega storilca, svojega partnerja - čeprav je nanj s prstom pokazala policija - pa vzela v bran. Kot je prek hčerke sporočila za STA, se namreč partnerja ne boji in zato tudi ne potrebuje odredbe o prepovedi približevanja.

Policisti še vedno krivijo njenega partnerja

Možje v modrem za poskus umora mariborske sodnice uradno še vedno krivijo njenega partnerja, ki so ga tudi kazensko ovadili. 

Eden prvih, ki je takoj po zverinskem napadu na sodnico namignil, da je vzrok za napad iskati v njenem zasebnem življenju, je Franc Kangler. »Če sodnica pride ob enih zjutraj v soboto domov, kdo ve, kje ona hodi? Kdo? Od tistih, ki bi jo zaradi službe napadli, malokdo,« meni bivši mariborski župan Franc Kangler, ki je nekoč tudi sam delal kot mož postave.

Kangler: »Nekoga so opozorili, naj počisti za sabo«

Mariborska policija še vedno zagotavlja varnost pretepene sodnice, kriminalisti pa nadaljujejo z zbiranjem obvestil, preverjanjem okoliščin in izvedbo drugih operativnih  ukrepov. A porajajo se nova in nova vprašanja, orožja, s katerim je bila napadena, pa še vedno ni.

»Da so zaprli in zavarovali kraj dejanja šele po nekaj dnevih, pomeni, da so dali nekomu možnost, da je počistil za sabo. Ne vem, zakaj niso območja zaprli tisti večer in naslednji dan vse pregledali. Z ogledom so nadaljevali po petih ali šestih dnevih, se pravi, so nekoga opozorili, naj počisti za sabo,« komentira Kangler.

V Sloveniji precej družinskega nasilja

Družinskega nasilja je sicer v Sloveniji še vedno precej. Sprožilca sta ponavadi ljubosumje in materialna korist, pogosto žrtev, pa naj je to ženska ali moški, stopi v bran storilcu.

»Predvsem zaradi strahu, tudi sramu, in občutka nemoči. Ko se človek postavi v bran, ko končno zmore reči ne, ponavadi pride občutek sramu, občutek krivde, vidimo tudi tisto drugo plat človeka, ki pa je ljubeča in zato dostikrat vzame žrtev svojo izjavo nazaj,« pojasnjuje Tina Kralj, specializantka psihoanalitične psihoterapije.

Še vedno pa ni povsem jasno, ali napadena sodnica 'tvorno' sodeluje s preiskovalci. Prav na slednje jo je v zadnjem odzivu opomnila mariborska policija.

S spleta

Komentarji (6)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
dsdsds (nepreverjen)

naj Franca raje pove zakaj je moral s policije.

Sevac (nepreverjen)

Osebo s tako debilnimi izjavami je na volitvah podprlo 42% Maribora. In potem se čudite, da je MB tam kjer je ;)))

Katja7 (nepreverjen)

42% ljudi nas je podprlo,ja.O debilnih izjavah pa bi bil vroca tema arso,o njegovem vzorniku in poznavanju mesta,o 20 mio € pufa.Ravno s tem namenom je bil postavljen.Poleg tega,kako lahko rece,da bo posle dal na stranski tir,posvecal se bo samo zupanovanju.Ja kdo pri vragu mu bo pa pufe placeval.MOM.Clovek ni vedel,da obstaja Trg Leona Stuklja...toliko o debilnih izjavah,razgledanosti in kretenizmu.

štajerc64 (nepreverjen)

@sevac
kot prvo, kangle ne morem videt.

trditve, ki pa jih je v tem primeru podal, pa niso čisto nič butaste.
kako je možno, da niso zaprli in pregledali območja takoj po napadu, ampak šele 6 dni po tem ??
tu nekaj zelo smrdi.

za mene je prav tako največji osumljenec partner.
tako zdelat neko žensko, je lahko samo iz ljubosumnega maščevanja, v stanju neuravnovešenosti.

lauraas (nepreverjen)

In kaj Kangler ni povedal prav?

FDERZIC (nepreverjen)

Kangler, operi si obraz, roke, operi si zobe in pocisti podstresje. Sam si pokazal kdo si in kako naj te svet se gleda resno!!

Starejše novice