Na Dogoški cesti v Mariboru se je včeraj popoldan zgodila prometna nesreča, v kateri se je lahko telesno poškodovalo kar enajst oseb.

Do pormetne nesreče je prišlo zaradi neupoštevanja pravil o prednosti. 19-letni voznik osebnega avtomobila je trčil v kombinirano vozilo, ki ga je vozil 42-letni voznik, so sporočili iz Policijske uprave Maribor.

V trčenju sta se zraven obeh voznikov lažje telesno poškodovala še oba sopotnika v osebnem avtomobilu in vseh sedem sopotnikov v kombiniranem vozilu.

Štiri poškodovane so v Univerzi Maribor prepeljali z reševalnim vozilom, ostali so zdravniško pomoč v Univerzitetnem kliničnem centru Maribor poiskali sami. Enega od poškodovanih so zaradi komplicirane poškodbe prepeljali v Univerzitetni klinični center Ljubljana, vendar je njegova poškodba po besedah policije vseeno opredeljena kot lažja.

Policisti bodo vozniku osebnega avtomobila izdali plačilni nalog. V kolikor bi se stopnja poškodovanega, ki je v Univerzitetnem kliničnem centru Ljubljana, kasneje opredelila kot huda, bodo voznika kazensko ovadili pristojnemu tožilstvu. 

Takšne usmeritve je policistom podala tudi pristojna dežurna državna tožilka, ki so jo o nesreči obvestili.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice