Slika je simbolična.
Kot poroča Uprava za zaščito in reševanje Republike Slovenije, so se zgodile kar tri smučarske nesreče na smučiščih na Pohorju in ena na smučišču Janina.

V sredo ob 11.21 se je na smučišču na Rogli v občini Zreče poškodovala smučarka. Oskrbeli so jo reševalci na smučišču. 

Reševalci Nujne medicinske pomoči Slovenske Konjice so jo prepeljali do kraja pristanka helikopterja. Posadka s helikopterjem Slovenske vojske z ekipo Helikopterske nujne medicinske pomoči iz Maribora na krovu so poškodovanko odpeljala v Univerzitetni klinični center Maribor.

Nekaj ur kasneje, ob 16.35, se je v Rogaški Slatini na smučišču Janina poškodoval smučar. Reševalci na smučišču so poškodovanca oskrbeli in prenesli do reševalnega vozila. 

Reševalci Nujne medicinske pomoči Šmarje pri Jelšah so ga odpeljali v Splošno bolnišnico Celje.

Danes malo po poldnevu, ob 12.36, se je na smučišču Sv. Trije Kralji v občini Slovenska Bistrica, poškodoval otrok.

Poškodovanega je prepeljal helikopter Slovenske vojske v spremstvu dežurne ekipe Helikopterske nujne medicinske pomoči Maribor v Univerzitetni klinični center Maribor.

Ob 14.33 se je na smučišču Kope v občini Ribnica na Pohorju huje poškodoval smučar. Oskrbeli so ga reševalci na smučišču.

Smučarja so v spremstvu dežurne ekipe Helikopterske nujne medicinske pomoči Maribor z vojaškim helikopterjem prepeljali v Univerzitetni klinični center Maribor. O dogodku so bile obveščene pristojne službe.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice