Policisti so na podlagi prijav pričeli s kriminalistično preiskavo kaznivega dejanja mučenja živali.

Na družbenih omrežjih se je pred dnevi razširila vest, da naj bi na Pobrežju v Mariboru neznanec streljal mačke z zračnim orožjem. Najprej so možje v modrem pojasnili, da take prijave niso prejeli, nato pa so včeraj popoldne prejeli kar dve, sporočajo iz Policijske uprave Maribor.

Obe se nanašata na streljanje mačk na Ipavčevi ulici v Mariboru

»Prvi napad naj bi se zgodil lanskega avgusta, ko je neznani storilec z zračnim orožjem ustrelil mačko last 42-letne Mariborčanke. Mačko je oskrbel veterinar in ji iz rane odstranil diabolo. Mačka je okrevala,« pojasnjuje policija.

»Drugi napad pa naj bi se zgodil v tem mesecu, ko je neznani storilec praktično na istem mestu z zračnim orožjem ustrelil mačko 26-letnega Mariborčana. Zaradi vnetja rane je mačka poginila,« dodajajo.

Policisti so na podlagi prijav pričeli s kriminalistično preiskavo kaznivega dejanja mučenja živali.

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Lucifer (nepreverjen)

Najprej so možje v modrem pojasnili, da take prijave niso prejeli, nato pa so včeraj popoldne prejeli kar dve, sporočajo iz Policijske uprave Maribor......prvi klic na 113 je klicala mačka ?

Katja7 (nepreverjen)

Srcno upam,da najdejo ta izmecek.Sankcije bodo sicer minimalne in zanemarljive.Skoda,muslici imajo kar nekaj dobrih in ucinkovitih kazni.Sicer jih ne odobravam,ampak v tem primeru bi dala takoj zeleno luc,da ta izmecek kamenjajo.

Starejše novice