Če je celjsko in velenjsko območje še lansko jesen trepetalo pred oboroženimi roparji, ki so si za tarčo izbrali premožnejše prebivalce, je zdaj to območje, kot kaže, znova na udaru neznanih roparjev.

Spomnimo, štiri rope, ki so izstopali po svoji brutalnosti, je sedmerica obtoženih izvedla med lanskim novembrom in letošnjim februarjem. Skupno je združba naropala za več kot 90.000 evrov gotovine in zlatnine. 

Zdaj so na udaru pošte in bencinski servisi - v zadnjih nekaj tednih jih je bilo na udaru kar osem, policija pa je že izsledila enega izmed roparjev.  

Na lovu za gotovino

Nova serija ropov se je pričela konec oktobra, ko sta bencinski servis v Štorah oropala dva zamaskirana neznanca. V črnih oblačilih s kapucami sta pristopila do zaposlene, jo potisnila v trgovinski del servisa in zahtevala denar. Ko jima je izročila gotovino, sta odšla. 

Ni trajalo dolgo, ko sta bili na udaru novi bencinski črpalki, nato pa tale poslovalnica pošte v Ulici Frankolovskih žrtev. Znova dva zamaskirana in oborožena neznanca. Sledijo še trgovina, nova bencinska črpalka in tale poštna poslovalnica v Ulici bratov Vošnjak.

V rokah policije 24-letnik

Enemu od storilcev, gre za roparja bencinskega servisa v Celju, so v ponedeljek že odvzeli prostost. Neuradno gre za 24-letnega moškega. A možje v modrem opozarjajo, da najverjetneje ne gre v vseh primerih za iste storilce.

Več podrobnosti v zvezi s preiskavo omenjenih ropov celjski policisti ne razkrivajo, krožijo pa govorice, da naj bi zlikovci v roparskih pohodih odnesli le manjše zneske

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice