Fotografija je simbolična.
V Mariboru je včeraj popoldan prišlo do nenavadne nesreče, v kateri se je hudo telesno poškodoval 56-letni Mariborčan, ki je kolesaril.

Mariborčan je okoli pol šeste ure popoldan kolesaril po lokalni cesti Pod Urbanom proti Kamnici, ko je zaradi nepravilne strani vožnje čelno trčil v osebni avtomobil, ki ga je nasproti pripeljal 55-letni domačin, so sporočili s Policijske uprave Maribor.

Kolesar je padel po vozišču in se hudo telesno poškodoval. Z reševalnim vozilom so ga prepeljali v UKC Maribor.

Voznik avtomobila močno pijan

Policisti bodo kolesarju izdali plačilni nalog, zoper voznika osebnega avtomobila pa bodo podali obdolžilni predlog pristojnemu sodišču, v kolikor se bo potrdilo, da je vozil pod vplivom alkohola.

Policisti so namreč vozniku avtomobila odredili preizkus alkoholiziranosti z elektronskim indikatorjem, ki je pokazal, da je imel v organizmu kar 0,98 miligramov alkohola na liter izdihanega zraka, pojasnjujejo na mariborski policiji.

Voznik se z rezultatom ni strinjal in podpisal zapisnika o preizkusu alkoholiziranosti, zato so mu policisti odredili strokovni pregled v zdravstveni ustanovil. Ukrep zoper njega zato sledi po prejemu strokovnega mnenja Inštituta za sodno medicino v Ljubljani.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice