Možje v modrem sporočajo, da sta prijeta storilca, ki sta odtujila gorivo.

Policisti so bili danes, malo po 1. uri, s strani mobilnega oddelka Finančne uprave Republike Slovenije obveščeni, da imajo v Grabonošu v postopku tovorno vozilo, ki ima nameščene prirejene naprave za prečrpavanje goriva iz drugih tovornih vozil.

Z ogledom kraja in zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da sta dva državljana Romunije na Petrolu Murska Sobota, AC – sever, iz tovornega vozila oškodovanca, državljana Poljske, odtujila in si protipravno prilastila okrog tisoč litrov goriva, ki sta ga pretočila v rezervoar svojega tovornega vozila.

Ko sta do osumljenih, med izvrševanjem kaznivega dejanja pristopila delavca, mobilnega oddelka Finančne uprave Republike Slovenije, sta se osumljena, kljub njunim pozivom naj se zaustavita, vsedla v vozilo in se odpeljala. Med speljevanjem je osumljenec z vozilom zapeljal v delavca Finančne uprave Republike Slovenije, ki je moral odskočiti, da osumljeni z vozilom ni trčil vanj.

Tovorno vozilo je bilo zaustavljeno v Grabonošu, pri ogledu pa je v njem bila najdena črpalka in pribor za črpanje goriva.

Za 34- in 25-letna osumljena, državljana Romunije je bilo odrejeno pridržanje in bosta s kazensko ovadbo zaradi suma storitve kaznivega dejanja velike tatvine in poskusa storitve kaznivega dejanja preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi privedena k preiskovanemu sodniku.

S spleta

Komentarji (4)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Poljak je imel (nepreverjen)

ukradeno gorivo ker Poljska nima nafte

Off (nepreverjen)

In kako bodo naši pandurji ugotovili katero gorivo je ukradeno ?

božidar (nepreverjen)

lahko bi si ga fifty fifty talali

In reply to by Off (nepreverjen)

janban

Ali še znajo ti Romuni kaj druga razen krast?

Starejše novice