FOTO: Jan Rozman
Po informacijah Mariborinfo so hišne preiskave potekale tudi na sedežu podjetja SKMT projekt na Ulici Kneza Koclja v Mariboru.

Že opoldne smo poročali, da so mariborski kriminalisti po naših zanesljivih, a tedaj še neuradnih informacijah že v ranih jutranjih urah potrkali na vrata podjetja s sedežem na Ulici Kneza Koclja. Hišne preiskave so potekale nekaj ur, kaj so kriminalisti iskali tedaj še ni bilo jasno.

Zdaj je policija potrdila informacije Mariborinfo, a tarče hišnih preiskav ni razkrila. Kot smo s strani zanesljivega vira še uspeli izvedeti, so kriminalistične preiskave potekale na naslovu podjetja SKMT projekt, ki je najemnik mariborskega Hotela City. Kriminalisti so po naših informacijah potrkali tudi na domači naslov lastnika podjetja SKMT projekt.

Preiskujejo oškodovanje upnikov

Potek hišni preiskav so potrdili na Policijski upravi Maribor, kjer so zapisali, da mariborski kriminalisti v okviru predkazenskega postopka izvajajo aktivnosti preiskovanja kaznivih dejanj gospodarske kriminalitete.

Kriminalisti na podlagi odredb sodišča izvajajo hišne preiskave na naslovih fizičnih in pravnih oseb ter osebnih vozil, kjer iščejo poslovno dokumentacijo in druge materialne dokaze.

»Današnje aktivnosti so usmerjene v preiskovanja kaznivega dejanja oškodovanja upnikov po 227. členu Kazenskega zakonika,« so sporočili s Policijske uprave Maribor. Za omenjeno kaznivo dejanje je predpisana kazen do pet let zapora.

Policija več uradnih informacij za zdaj ne izdaja, saj aktivnosti kriminalistov še potekajo.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice