Ženska, ki je osumljena umora svoje dvojčice in poskusa umora mame, ki sta se zgodila 8. marca v Mariboru, je po oceni sodnega izvedenca psihiatra sposobna sodelovati v postopku.

Po izteku policijskega pridržanja 38-letnice, ki je osumljena umora sestre dvojčice in poskusa umora matere, slednje niso privedli pred preiskovalnega sodnika, ker je tožilstvo zahtevalo mnenje psihiatra. Sodni izvedenec psihiater je mnenje izdelal in ocenil, da je duševno dovolj stabilna za sodelovanje v postopku, navaja Večer, ki se sklicuje na vire blizu policije. 

Osumljenko so v petek pripeljali pred preiskovalnega sodnika, še navaja Večer. Ženska naj bi se branila z molkom, okrožno sodišče v Mariboru pa je zoper njo odredilo pripor. Za umor dvojčice in poskus umora matere ji grozi do 30 let zapora. 

Če bi se izkazalo, da je bila v času zločina neprištevna ali da ni bila zmožna obvladati svojega ravnanja, pa kazensko ne bo odgovarjala, temveč bo sledil ukrep obveznega zdravljenja in varstva v zavodu, ki ne sme trajati dlje kot pet let, pa poroča STA.

Kaj je bil motiv tragedije?

Po družinski tragediji na Pobrežju se Mariborčani še vedno sprašujejo, kaj je botrovalo grozljivemu zločinu. Mati je napad, ki naj bi se zgodil z nožem, preživela, sestra je v pritličju bloka izkrvavela do smrti. Zakaj je prišlo do hude tragedije, sosedom še vedno ni jasno, podrobnosti za zdaj ne razkriva niti policija.

Med sosedi se širijo govorice, da je sestra pokončala svojo dvojčico in ranila mater zaradi spora okoli stanovanja.

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
črnogled (nepreverjen)

obveznega zdravljenja in varstva v zavodu, ki ne sme trajati dlje kot pet let, pa poroča STA. Česa bolj neumnega,pa že dolgo ne.Kaj pa v primeru neuspešnega zdravljenja,oziroma trajne bolezni? Človeka spustijo zopet na ulico in čakajo,da bo ubil naslednjo žrtev?

Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

Zahovič je car

Starejše novice