Policisti obravnavajo sum mučenja živali zoper lastnika nesrečnega pitbula, ki ga je podhlajenega odkril Aleksander Kamenik. Lastniku grozi eno leto zapora.

Policisti Policijske postaje Rače obravnavajo sum storitve kaznivega dejanja mučenja živali zoper 30-letnika iz območja Rače-Fram. Ta je pred dvema tednoma v času hudega mraza surovo ravnal s svojim 11-letnim pitbulom, kar je odkril mariborski zaščitnik živali Aleksander Kamenik.

Lastnik je svojega psa izpostavil temperaturam tudi pod -15 stopinj Celzija brez zavetja na prostem in ga z vrvico zvezal za zadnjo tačko.

Pes utrpel trajne poškodbe

Podhlajenega je po obvestilu občanov rešil 50-letni predstavnik Društva za pravice živali, Aleksander Kamenik, ki je psa takoj odpeljal k veterinarju, nato pa še naprej skrbel zanj.

Veterinar je psa pregledal in mu izmeril telesno temperaturo pod 31 stopinjami, medtem ko je normalna temperatura telesa psa med 38 do 39 stopinj. Pes je imel močno otečeno zadnjo levo tačko, za katero je bil privezan z vrvico. Veterinar je psa ogrel do primerne temperature, pes pa ima zaradi poškodb trajno posledico na zadnji levi tački, na katero še vedno šepa.

Psa ni niti cepil

Zoper osumljenega 30-letnika bodo policisti podali kazensko ovadbo, so danes sporočili s Policijske uprave Maribor. O sumu storitve kaznivega dejanja so obvestili tudi Upravo Republike Slovenije za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin, dodatno pa jim bodo policisti PP Rače podali predlog za uvedbo prekrškovnega postopka, zaradi kršitve določil Zakona o veterinarskih merilih skladnosti, saj osumljeni kot lastnik psa ni poskrbel za obvezno predpisano cepljenje psa.

Trpinčen pes se trenutno nahaja v zdravem okolju, kjer za njega lepo skrbijo in okreva po poškodbah, so še sporočili mariborski policisti.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice