Na zatožno klop je pol leta po uničujoči eksploziji v stanovanjskem bloku v Mariboru sedel 52-letni Mariborčan, ki jo je povzročil. Kot danes poročata časnika Večer in Delo, očitkov tožilstva ni priznal.

Obdolženi je bil v eksploziji, ki je lansko leto,  7. novembra, razdejala celotno tretjo etažo sicer petnadstropnega stanovanjskega bloka v Ulici bratov Greifov v mestni četrti Pobrežje, hudo poškodovan. Zdaj je njegovo zdravje po pisanju časnika Večer dovolj stabilno za sodelovanje v kazenskem postopku.

Tožilstvo prepričano, da je eksplozijo načrtoval

Po prepričanju tožilstva je naklepno povzročil eksplozijo. Preiskovalci so namreč ugotovili, da je v svojem stanovanju prerezal plinsko napeljavo, počakal nekaj minut in nato prižgal vžigalnik. Tako naj bi si poskušal vzeti življenje, poroča Delo.

Obtožnica ga bremeni, da je kaznivo dejanje povzročitve splošne nevarnosti storil v stanju bistveno zmanjšane prištevnosti, kar zanj pomeni olajševalno okoliščino. Kakšno kazen mu je v zameno za priznanje na predobravnavnem naroku ponudilo tožilstvo, pa ni znano. Ko ga je sodnica Andreja Lukeš vprašala, če razume očitke iz obtožnice, je odgovoril: »Razumem, ne bom priznal,« še poročanje medijev časnikov STA.

Sodnica je pričetek sojenja razpisala za 12. junij. Obdolženi je po poročanju Večera od januarja priprt na enoti za forenzično psihiatrijo UKC Maribor.

Škode za več kot pol milijona evrov

V eksploziji je bilo poškodovanih 30 od 32 stanovanjskih enot v bloku ter več kot 30 osebnih avtomobilov, ki so bili parkirani v bližini. Gmotna škoda je po prvih ocenah policije presegala pol milijona evrov. Poleg hudo poškodovanega 52-letnika, ki je v stanovanju živel sam, sta bili zaradi eksploziji poškodovani še dve osebi.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
LudiRudi (nepreverjen)

Nisem krif ! Kaj mu morejo ?

Starejše novice