Vrednost omenjene količine pri prodaji na veliko znaša na črnem trgu vsaj 378.000 evrov, pri prodaji v manjših količinah, torej na drobno, pa bi bila vrednost bistveno večja.

Mariborski  kriminalisti so v četrtek na podlagi pisne odredbe Okrožnega sodišča v Mariboru opravili hišne preiskave dveh stanovanjskih prostorov, dveh vozil in poslovnega prostora v Mariboru.

Pri preiskavi poslovnih prostorov so policisti zasegli skupno 527 sadik prepovedane droge konoplje in 2992,17 gramov posušene konoplje. Prav tako so zasegli opremo za intenzivno gojenje prepovedane droge konoplje v vrednosti med 15.000 in 20.000 evrov.

Osumljena sta bila v soboto privedena k dežurnemu preiskovalnemu sodniku iz Okrožnega sodišča v Mariboru zaradi utemeljenega suma, da sta v sostorilstvu izvršila kaznivo dejanje neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog. Preiskovalni sodnik je po zaslišanju zoper oba odredil pripor.

Foto: SKP PU Maribor

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice