Preiskovalni sodnik je zoper šest oseb, osumljenih zlorabe prostitucije po neuradnih podatkih odredil pripor. Ob Mariborčanih, ki sta vodila hudodelsko združbo, v priporu še en Slovenec in trije Romuni.

Po neuradnih podatkih STA je preiskovalni sodnik zoper šest oseb, osumljenih zlorabe prostitucije na območju Nove Gorice, odredil pripor. Hudodelsko združbo sta vodila Mariborčana, poleg njiju pa je bil pripor odrejen še zoper enega slovenskega in tri romunske državljane.

Nacionalni preiskovalni urad je v kriminalistični preiskavi ugotovil najmanj 14 milijonov evrov premoženjske koristi, pridobljene z izkoriščanjem prostitucije.

Hudodelsko združbo vodila Mariborčana

V preteklih dneh so preiskovalci Nacionalnega preiskovalnega urada skupaj s policisti in kriminalisti več policijskih uprav opravili vrsto preiskovalnih aktivnosti s ciljem utemeljevanja sumov storitve kaznivih dejanj zlorabe prostitucijetrgovine z ljudmi in neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog.

Z dolgotrajno preiskavo so preiskovalci uspeli potrditi, da gre za hudodelsko združbo z najmanj 14 identificiranimi člani, ki sta jo vodila slovenska državljana, 50- in 35-letna osumljenca, oba z območja Maribora.

Hudodelska združba je po ugotovitvah Nacionalnega preiskovalnega urada organizirala izkoriščanje prostitucije pod pretvezo izvajanja gospodarske dejavnosti posebej za to ustanovljene gospodarske družbe. Na območju Nove gorice so v ta namen obnovili in uredili prostore, ki so jih sicer oglaševali kot savna klub, spa in wellness s pridihom erotičnih vsebin, dejansko pa so v teh prostorih prikrito izkoriščali prostitucijo.

V prostore so lahko prosto, s plačilom vstopnine v znesku od 60 do 85 evrov, vstopali moški. Osebe ženskega spola, žrtve, pa so lahko vstopale le, če so nudile spolne usluge, za kar so morale predhodno preko spletne strani opraviti rezervacijo.

Na ta način so osumljenci ves čas nadzorovali število oseb, ki so morale nuditi spolne usluge, prav tako pa so te osebe morale plačati vstopnino v znesku 70 evrov.

Spolne usluge nudilo preko 300 oseb

Preiskovalci Nacionalnega preiskovalnega urada so ugotovili, da so osumljenci izkoriščali prostitucijo od avgusta leta 2014, to je od otvoritve prostorov naprej, in da je spolne usluge v teh prostorih nudilo preko 300 oseb. Gospodarska družba s sedežem iz Maribora je na ta način pridobila najmanj 14 milijonov evrov premoženjske koristi.

Z zbranimi obvestili in dokazi so preiskovalci pridobili sodne odredbe, da se pri osumljencih zaradi suma storitve omenjenih kaznivih dejanj opravijo osebne in hišne preiskave. Na podlagi sodnih odredb so na območju policijskih uprav Nova Gorica in Maribor opravili skupaj 42 preiskav, od tega 5 osebnih preiskav, 10 preiskav osebnih vozil, 10 preiskav zasebnih prostorov in 17 preiskav poslovnih prostorov različnih gospodarskih subjektov, kjer so iskali dokaze o kaznivih dejanjih.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice