Kriminaliste na delu smo opazili v Zgornjem Dupleku.
Mariborski kriminalisti so danes zjutraj skupaj s policisti in kriminalisti več policijskih uprav dan začeli z izvajanjem operativnih aktivnosti zaradi sumov storitve več kaznivih dejanj davčne zatajitve in pranja denarja na škodo proračuna.

Kriminalisti Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Maribor so danes zjutraj, skupaj s policisti in kriminalisti večih policijskih uprav, pričeli z izvajanjem operativnih aktivnosti s področja gospodarske kriminalitete. 

Kot so sporočili iz Policijske uprave Maribor, svoje aktivnosti izvajajo na območju policijskih uprav Maribor, Celje, Ljubljana, Koper in Murska Sobota.

Na podlagi odredb sodišča kriminalisti in policisti opravljajo hišne preiskave v zasebnih in poslovnih prostorih na več naslovih v Sloveniji. Pri preiskavah iščejo dokaze, s katerimi bodo utemeljili storitev večih kaznivih dejanj davčne zatajitve in pranja denarja na škodo proračuna Republike Slovenije.

Po naših informacijah naj bi preiskovali sume davčne utaje in pranja denarja pri trgovanju z naftnimi derivati.

Več o poteku kriminalistične preiskave bo javnosti ob 13.30 predstavil Robert Munda, vodja Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Maribor.

Kriminalisti na delu v Zgornjem Dupleku.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice