Objavljamo kronologijo pomembnejših dogodkov zadnjega dne na območju Policijske uprave Maribor.

Včeraj, 16. novembra 2020, popoldan so imeli policisti Policijske postaje Gorišnica v postopku državljana Bosne in Hercegovine.

Tujec je s tovornim avtomobilom registrskih oznak Bosne in Hercegovine državno mejo med Hrvaško in Slovenijo prestopil na mestu, kjer ni mejnega prehoda. Za to ni imel ustreznih dovoljenj, zato so ga policisti oglobili in predali hrvaškim varnostnim organom.

V Halozah ujeli pet nelegalnih migrantov

Sinoči so policisti na območju Policijske postaje Podlehnik prijeli pet tujcev; štiri državljane Iraka in državljana Turčije. Tujci so na zeleni meji iz Hrvaške nedovoljeno vstopili v Slovenijo.

Policisti so ugotovili, da so prijeti tujci del skupine, ki je nedovoljeno prestopila državno mejo že 15. novembra letos na območju Policijske postaje Rogaška Slatina. Del skupine so policisti Policijske postaje Rogaška Slatina takrat prijeli, sedaj prijeti tujci pa so se takrat razbežali.

Ker je postopek s tujci na Policijski postaji Rogaška Slatina še potekal, so jim podlehniški policisti tujce predali v nadaljnjo oziroma skupno obravnavno s preostalimi člani skupine.

Tolikokrat je policistom zazvonil telefon

Mariborski operativno-komunikacijski center je med 6. uro včeraj in 6. uro danes prejel 232 telefonskih klicev. Od tega je bilo 68 interventnih oziroma takšnih, da je bilo potrebno posredovanje policije.

V tem času so policisti Policijske uprave Maribor med drugim obravnavali 15 kaznivih dejanj, 11 prometnih nesreč I. kategorije, tri povoženja divjadi, en zaseg vozila, šest prijav kršitev javnega reda in miru in dva nedovoljena prehoda državne meje.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice