V obdobju med 2. in 8. julijem so na območju Policijske uprave Maribor izvajali poostrene aktivnosti s poudarkom na ugotavljanju kršitev voznikov enoslednih motornih vozil.

V sklopu teh aktivnosti so kontrolirali 334 voznikov enoslednih motornih vozil, pri tem pa ugotovili 46 kršitev cestno-prometnih predpisov te kategorije udeležencev cestnega prometa.

Zaradi kršitev so 29 kršiteljem izrekli globo, zoper pet kršiteljev podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče, 12 kršiteljem pa so izrekli opozorilo. Z namenom preverjanja psihofizičnega stanja so 231 voznikom enoslednih motornih vozil odredili preizkus alkoholiziranosti, pri tem pa ugotovili, da sta bila dva voznika enoslednih motornih vozila pod vplivom alkohola.

V okviru omenjenih aktivnosti so na območju Policijske uprave Maribor v nedeljo, 8. julija, med 14. in 21. uro izvedli še poostren nadzor cestnega prometa. 

»Pri tem smo kontrolirali 124 voznikov enoslednih motornih vozil in ugotovili 16 kršitev cestno-prometnih predpisov te kategorije udeležencev cestnega prometa. Zaradi kršitev so devetim kršiteljem izrekli globo, zoper štiri kršitelje podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče, trem kršiteljem pa izrekli opozorilo,« so sporočili iz Policijske uprave Maribor.

Nadzor nad ugotavljanjem kršitev voznikov enoslednih motornih vozil bodo na območju Policijske uprave Maribor nadaljevali tudi v prihodnje: »Ob vsem tem voznikom enoslednih motornih vozil svetujemo, naj spoštujejo cestno-prometne predpise, predvsem naj hitrost vožnje prilagodijo razmeram na cesti, prometu in svojim sposobnostim, da uporabljajo ustrezno zaščitno opremo ter da se na vožnjo odpravijo le v ustreznem psihofizičnem stanju.«

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice