Foto: PP Maribor II
Policisti Policijske postaje Maribor II so 28. novembra in 3. decembra letos obravnavali dva vloma v trgovino. V kriminalistični preiskavi so ugotovili, da je obe dejanji izvršil isti osumljenec.

V prvo trgovino je vlomil tako, da je v steklena vrata vrgel kamen, vstopil v predprostor, nato pa pomična vrata s silo telesa razprl in si na ta način omogočil vstop v trgovino. Pri blagajni je vzel in odtujil več različnih vrst in znamk cigaret ter se s kraja kaznivega dejanja odpeljal s kolesom.

Z dejanjem je povzročil za okoli 2.000 evrov materialne škode. 

V drugo trgovino je vlomil tako, da je s kladivom, ki je na fotografiji, razbil steklo vhodnih vrat, vstopil v predprostor, nato ponovno s silo telesa razprl pomična vrata, jih ob tem poškodoval in tako vstopil v trgovino. Tam je ponovno vzel in odtujil več različnih vrst in znamk cigaret. 

S tem dejanjem je povzročil za okoli 5.000 evrov materialne škode. Po dejanju se je storilec odpeljal s kolesom.

Foto: PP Maribor II

Z zbiranjem obvestil in dokazov so policisti osumljenca izsledili in mu odvzeli prostost. Pridobili so sodno odredbo in pri osumljencu opravili hišno preiskavo. Med njo so našli in mu zasegli več vrst in znamk cigaret, večino cigaret pa je osumljenec že uspel prodati na ulici. Prav tako so pri hišni preiskavi zasegli kladivo, s katerim je razbil steklo.

Zoper osumljenca bodo za obe storjeni kaznivi dejanji podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Mariboru.

S spleta

Komentarji (4)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
dd (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

V ZAPOR ZA 30 LET KER JE FKRADO ČIKE ZA 2€, BEOVIČKA IN KREK KI STA SPRAVLA V REVŠČINO MILIJON SLOVENCEV PA SE SPREHAJATA NA SVOBODI

Bbbg (nepreverjen)

Te pa idi ti, pa plačaj lastniku marketa materialno škodo + popravilo. Daj ne piši gluposti

In reply to by dd (nepreverjen)

Heh (nepreverjen)

dd očitno ni retardiranec samo, kjer se tiče korone. Izgleda, da se mentalno izprsi v katerokoli temo se spusti.

In reply to by dd (nepreverjen)

SLO (nepreverjen)

Točno. Ta osebek je neozdravljiv pacient. Pri vsaki temi se sili zraven a pojma nima o pojmih. Zmeraj pobira negativne objave in noro verjame v njih.

In reply to by Heh (nepreverjen)

Starejše novice