Objavljamo kronologijo pomembnejših dogodkov v zadnjih 24 urah na območju Policijske uprave Maribor. V tem času so policisti obravnavali tri nedovoljene prehode državne meje.

Včeraj, 11. avgusta 2020, malo pred poldnevom so policisti na mednarodnem mejnem prehodu Gruškovje na podvozju tovornega vozila hrvaških registrskih oznak odkrili skrita državljana Libije in Pakistana.

Tujca sta želela na tak način nedovoljeno vstopiti v Slovenijo. Po končanem postopku so ju policisti zavrnili nazaj na Hrvaško.

Nedovoljen prehod hrvaško-slovenske meje tudi na Ormoškem

Malo po poldnevu so policisti Policijske postaje Ormož na območju Središča ob Dravi prijeli tri državljane Pakistana. Tujci so pred tem iz Hrvaške nedovoljeno vstopili v Slovenijo.

Postopki s tujci še potekajo, nato bodo policisti tujce vrnili hrvaškim varnostnim organom.

Nelegalnega migranta prijeli na avtocesti

Danes, 12. avgusta, ob 3.50 so policisti na avtocesti A5 Maribor-Lendava, v bližini Cerkvenjaka, prijeli državljana Irana. Tujec je na območju Policijske uprave Murska Sobota iz Hrvaške nedovoljeno vstopil v Slovenijo.

Postopek s tujcem še poteka.

Tolikokrat je zazvonil telefon

Mariborski operativno-komunikacijski center je med 6. uro včeraj in 6. uro danes prejel 343 telefonskih klicev. Od tega je bil 101 klic interventen oziroma takšen, da je bilo potrebno posredovanje policije.

V tem času so policisti Policijske uprave Maribor med drugim obravnavali 20 kaznivih dejanj, 11 prometnih nesreč I. kategorije, tri prometne nesreče II. kategorije s štirimi osebami z lahkimi telesnimi poškodbami in tri nedovoljene prehode državne meje.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Ć (nepreverjen)

Takoj na odvzem organov, da bo vsaj neka korist od njih.

Starejše novice