Slika je simbolična.
Mariborski policisti so obravnavali vinjenega voznika, ki je ogrožal promet. Ugotovili so, da gre za državljana Hrvaške, zato so ga privedli pred sodnika.

Policisti so včeraj, malo po 6. uri, v Ormožu ustavili 37-letnega voznika osebnega avtomobila, državljana Hrvaške, ki mu je elektronski alkotest pokazal, da je imel v organizmu 0,58 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka. 

Ker je tujec, brez stalnega bivališča v Sloveniji, so ga policisti pridržali in ga včeraj dopoldan privedli v postopek o prekršku na pristojno sodišče.

Neodovoljeno prestopili državno mejo

Včeraj zjutraj so imeli policisti v postopku državljanko Avstrije in državljana Turčije, ki ima bivališče urejeno v Avstriji, ki sta na območju Policijske postaje Gorišnica z osebnim avtomobilom avstrijskih registrskih oznak nedovoljeno prestopila državno mejo med Hrvaško in Slovenijo.

In sicer na mestu, kjer ni mejnega prehoda, za to pa nista imela ustreznih dovoljenj. Policisti so voznico oglobili, sopotniku pa izrekli opozorilo. 

Včeraj dopoldan pa so imeli policisti na istem mestu v postopku štiri državljane Turčije, ki so z osebnim avtomobilom avstrijskih registrskih oznak nedovoljeno prestopili državno mejo med Hrvaško in Slovenijo na mestu, kjer ni mejnega prehoda, za to pa niso imeli ustreznih dovoljenj. 

Policisti so voznika oglobili, sopotnikom izrekli opozorilo, vse pa pridržali in jih bodo predali hrvaškim varnostnim organom, saj ne izpolnjujejo pogojev za vstop v Slovenijo. 

Popoldan pa so imeli na istem mestu v postopku še državljana Bosne in Hercegovine, ki ima bivališče urejeno v Avstriji, ki je z osebnim avtomobilom avstrijskih registrskih oznak nedovoljeno prestopil državno mejo med Hrvaško in Slovenijo na mestu, kjer ni mejnega prehoda, za to pa ni imel ustreznega dovoljenja. 

Policisti so ga oglobili. 

Kaj so še obravnavali mariborski policisti?

Mariborski operativno komunikacijski center je med 5. uro včeraj in 5. uro danes prejel 277 klicev, od tega 76 interventnih oziroma takšnih, da je bilo potrebno posredovanje policije. V tem času so obravnavali tri nedovoljene prehode državne meje.

V opisanem času so obravnavali tudi:

  • 13 kaznivih dejanj,
  • sedem prometnih nesreč I. kategorije,
  • štiri prometne nesreče II. kategorije, v katerih se je pet oseb lahko telesno poškodovalo,
  • deset povoženj živali,
  • enemu kršitelju cestno-prometnih predpisov so zasegli vozilo, ki ga je vozil,
  • devet prijav kršitev javnega reda in miru, šest na javnih krajih in tri v zasebnih prostorih,
  • en samomor. 

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice