Vir: Policijska uprava Maribor
Mariborski policisti so sporočili, da na kritičnem odseku med Ptujem in Slovensko Bistrico še vedno beležijo enormne prekoračitve hitrosti vožnje.

Glavna cesta Ptuj - Slovenska Bistrica predstavlja kritični odsek z največ mrtvimi udeleženci v prometnih nesrečah, še posebej v letošnjem letu, saj je v treh prometnih nesrečah na tem odseku, umrlo kar pet oseb. Eden izmed vzrokov je tudi neprilagojena hitrost vožnje.

»Hitrost vozil na tem odseku predstavlja ključno težavo pri zagotavljanju varnosti v cestnem prometu, zato policisti na tem odseku permanentno, vsak dan izvajamo nadzor cestnega prometa. Nadzor izvajamo predvsem na način, da ugotavljamo prekoračitve največje dovoljene hitrosti z mobilnim radarjem Provida, ročnimi laserskimi merilniki hitrosti in dopplerskim radarjem,« opozarjajo iz Policijske uprave Maribor. 

Policisti ugotavljajo, da vozniki kljub vsem opozorilom o nevarnosti tega cestnega odseka vozijo mnogo prehitro. Predvsem je zaskrbljujoča hitrost vozil v križišču glavne ceste in regionalne ceste za Kungoto pri Ptuju, kjer je omejitev hitrosti 50 kilometrov na uro.

»Na kritičnem odseku glavne ceste med Ptujem in Slovensko Bistrico smo zaznali tudi hitrosti, ki so za kar več kot 50 kilometrov na uro večje od največje dovoljene hitrosti na cesti izven naselja. Takšnih je bilo v obdobju od avgusta do danes že šest,« opažajo mariborski možje v modrem.

Vir: Policijska uprava Maribor
Vir: Policijska uprava Maribor

Poleg prevelikih hitrosti pa policisti še vedno ugotavljajo, da veliko voznikov vozi pod vplivom alkohola.

Z namenom, da bi zmanjšali hitrosti vožnje vozil in da bodo vozniki spoštovali prometne predpise, bodo policisti tudi v prihodnje na tem kritičnem odseku permanentno izvajali nadzor prometa ter zoper voznike, ki kršijo cestno prometne predpise odločno represivno ukrepali. Pri opisanih prekrških bo toleranca ničelna, poudarjajo v Policijski upravi Maribor.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
styria (nepreverjen)

Dolgo so rabli ...

Starejše novice