Mariborčan poskusil ukrasti električne kable, a se je zaradi udara električnega toka padel z daljnovoda in končal v UKC Maribor.

Sinoči, okoli 22. ure je 25-letni Mariborčan, v sostorilstvu s 24- in 35-letnima Ljubljančanoma ter 16-letnikom iz Italije, z daljnovoda na železniški progi Maribor-Pesnica, v bližini pesniškega rondoja, želel ukrasti električne kable.

Mariborčan je splezal na kovinski drog daljnovoda in želel s kovinskimi kleščami preščipniti električni kabel. Ob tem je prišlo do udara električnega toka, zaradi česar je padel z droga na tla in se hudo telesno poškodoval. Z reševalnim vozilom so ga prepeljali v UKC Maribor. 

V postopku so policisti mlajšemu od obeh Ljubljančanov zasegli vrečko s posušenimi rastlinskimi delci, za katere sumijo, da so prepovedana droga konoplja. Če bo preliminarni test to potrdil, mu bodo v t. i. hitrem postopku izdali odločbo o prekršku, izdali pa so mu že plačilni nalog, ker pri sebi ni imel osebnega dokumenta. 

Policisti so mladoletnega osumljenca predali delavcem Centra za socialno delo Maribor. Vse štiri bodo kazensko ovadili pristojnemu tožilstvu. 

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Katja7 (nepreverjen)

A si brazilci zopet kradli baker,smrdljivci eni.A ne dobijo dovolj socialke in otr.dodatkov,plus trgovina z orozjem ,drogo,belim blagom.....dajte,navalite na drogove vsi zapeceni,da se vsaj malo razredcite,mnozite se huje kot podgane.

Borek (nepreverjen)

Ni imel dokumentov. Hm, verjetno je migrant. Morebiti elektroinženir.

Starejše novice