Slika je simbolična.
Policisti Policijske uprave Maribor so imeli v zadnjem dnevu polne roke dela z nedovoljenimi prehodi državne meje, le v nekaj urah so jih obravnavali kar pet. Štajerski policisti pa so obravnavali tudi požar, ki je povzročil veliko materialno škodo.

Mariborski operativno komunikacijski center je med 6. uro včeraj in 6. uro danes, prejel 312 klicev, od tega 102 interventna oziroma takšna, da je bilo potrebno posredovanje policije. V tem času so obravnavali tudi pet nedovoljenih prehodov državne meje.

V opisanem času smo obravnavali še:

  • 12 kaznivih dejanj,
  • deset prometnih nesreč I. kategorije,
  • tri prometne nesreče II. kategorije, v katerih so se tri osebe lahko telesno poškodovale,
  • šest povoženj živali,
  • enemu kršitelju cestnoprometnih predpisov so zasegli vozilo, ki ga je vozil,
  • devet prijav kršitev javnega reda in miru, pet na javnih krajih in štiri v zasebnih prostorih,
  • enega kršitelja javnega reda in miru so pridržali do streznitve,
  • eno kršitev izrečenega ukrepa prepovedi približevanja,
  • en požar.

V požaru nastalo za okoli 200.000 evrov škode

Včeraj zjutraj je v Zgornji Ložnici izbruhnil požar na tovornem vozilu, na katerem je bil pripet stroj za mletje sekancev. Med mletjem sekancev je prišlo do tehnične napake, zaradi česar je hidravlično olje brizgnilo na motor in se vžgalo. Požar so pogasili gasilci. 

V požaru ni bil nihče poškodovan, nastalo pa je za okoli 200.000 evrov materialne škode. Policisti bodo o ugotovitvah podali poročilo pristojnemu tožilstvu. 

V nekaj urah kar pet nedovoljenih prehodov meje

Včeraj, ob 15.51, so imeli policisti v postopku državljana Slovenije, ki je na območju Policijske postaje Gorišnica, z osebnim avtomobilom slovenskih registrskih oznak, nedovoljeno prestopil državno mejo med Hrvaško in Slovenijo na mestu, kjer ni mejnega prehoda, za to pa ni imel ustreznega dovoljenja. 

Niti uro kasneje so imeli policisti v postopku državljanko Bosne in Hercegovine in dva državljana Hrvaške, vsi imajo urejeno bivališče v Avstriji, ki so na območju Policijske postaje Gorišnica, z osebnim avtomobilom avstrijskih registrskih oznak, nedovoljeno prestopili državno mejo med Hrvaško in Slovenijo na mestu, kjer ni mejnega prehoda, za to pa niso imeli ustreznih dovoljenj.

Sinoči ob 20.05 so imeli policisti v postopku še državljana Hrvaške, ki je na območju Policijske postaje Gorišnica, z osebnim avtomobilom hrvaških registrskih oznak, nedovoljeno prestopil državno mejo med Hrvaško in Slovenijo na mestu, kjer ni mejnega prehoda, za to pa ni imel ustreznega dovoljenja. 

Uro kasneje, ob 21.35, so imeli policisti v postopku tri državljane Hrvaške, ki so na območju Policijske postaje Gorišnica, z osebnim avtomobilom hrvaških registrskih oznak, nedovoljeno prestopili državno mejo med Hrvaško in Slovenijo na mestu, kjer ni mejnega prehoda, za to pa niso imeli ustreznih dovoljenj. 

Tik pred 22. uro pa so imeli v postopku še dva državljana Avstrije, ki sta na območju Policijske postaje Gorišnica, z osebnim avtomobilom avstrijskih registrskih oznak, nedovoljeno prestopila državno mejo med Hrvaško in Slovenijo na mestu, kjer ni mejnega prehoda, za to pa nista imela ustreznega dovoljenja. 

Policisti so državljanko Bosne in Hercegovine oglobili, ostalim, razen enemu otroku, pa izdali plačilne naloge

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice