Z 24-letnim domačinom iz Pivke, ki je pripadnikoma Slovenske vojske ob odhodu iz lokala namenil nekaj »krepkih« besed, sta obračunala 30-letni Mariborčan in 28-letni Kočevec.

Patrulja Policijske postaje Postojna je 16. novembra okoli 2.10 ure na nujni vožnji proti Pivki na glavni cesti pri vasi Selce opazila moškega, ki leži na vozišču. Policista sta vozilo nemudoma ustavila in pristopila do moškega, ki je krvavela in bila vidno poškodovana po obrazu. Osebo sta odnesla z vozišča in mu nudila prvo pomoč. Odpeljali so ga na zdravljenje v UKC Ljubljana.

V vas Selce je bila v tem času napotena druga policijska patrulja, ki je z zbiranjem obvestil ugotovila, da je pretepeni 24-letni Pivčan, ki se je v bližnjem gostinskem lokalu sprl z vojaki, ki so se ponoči v lokal pripeljali s kombiniranim vozilom Slovenske vojske.

Pretepeni Pivčan v bližnjem lokalu sprl z vojaki

Ob pomoči vojaške policije so v vojašnici v Postojni izvedli postopke ugotavljanja identitete oseb, zasegli so tudi nekaj predmetov. Policisti so pridobili tudi zdravniško obvestilo o telesni poškodbi, v katerem piše, da je 24-letni Pivčan utrpel lažje telesne poškodbe.

Na podlagi zbranih obvestil so ugotovili, da se je med 23. uro in polnočjo s kombiniranim vozilom Slovenske vojske v gostinski lokal v vas Selce pripeljalo osem oseb v civilnih oblačilih. V tem času je bilo v lokalu že nekaj drugih gostov. Ob prihodu v lokal je osem vojakov naročilo pijačo in med popivanjem začelo razbijati kozarce. Ob tem so se vojaki zapletli v verbalni prepir z gosti. Kljub temu jim je natakarica postregla še zadnjo pijačo, ob 2. uri pa se je lokal zaprl.

Medtem ko sta dva vojaka zapustila lokal, se je preostalih šest odpravilo v pritličje stanovanjske hiše, v kateri je lokal, in stopilo v kuhinjski prostor. Tam so bile tri osebe. Eden od pripadnikov Slovenske vojske je s pulta v kuhinji vzel nož in se z njim »igral«, vendar z njim ni nikomur grozil. 

Med zapuščanjem lokala je nato 24-letni Pivčan osebam v kuhinji namenil nekaj »krepkih« besed, zato sta 30-letni Mariborčan in 28-letni Kočevec stekla za njim in ga po približno 100 metrih ujela na avtobusnem postajališču pri glavni cesti. Tam sta z njim fizično obračunala.

Pretepača sta se nato vrnila v gostinski lokal, kjer je eden od njiju videl natakarico, ki v rokah drži telefon. Pristopil je do nje, jo z roko prijel za vrat, z drugo roko pa udaril po obrazu. Zagrozil ji je, da ne sme klicati policije. Nato se je skupina osmih moških s kombiniranim vozilom Slovenske vojske odpeljala s kraja dogodka.

Policisti bodo zoper 30-letnika in 28-letnika podali kazensko ovadbo zaradi utemeljenih razlogov za sum storitve kaznivega dejanja nasilništva.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice