Dan, ki bi ga izbrisali iz koledarja ...
V Ljudskem vrtu so se danes spomnili najhujše tragedije v klubu, od katere mineva natanko pet let.

»Mineva pet let od najhujše tragedije in boleče izgube mladih fantov,« so se danes spomnili v Nogometnem klubu Maribor in zapisali: »Damjan, Zoran, počivajta v miru!«

Vračali so se s treninga

Spomnimo, na današnji dan, pred petimi leti, sta v prometni nesreči ugasnili življenji dveh mladih nogometašev, članov Nogometnega kluba Maribor B. 

Ob vrnitvi s treninga sta umrla Damjan Marjanović in Zoran Baljak. Damjan je komaj dopolnil 20 let, Zoran ni dočakal 21. rojstnega dne.

»Dan najhujše tragedije v Ljudskem vrtu, ko je kruta usoda posegla v najhujši obliki in nam odvzela mlada člana vijol’čne družine,« so dodali.

Na preminula nogometaša so se spomnili s čustvenim zapisom: »Minilo je pet let, Damjan in Zoran ostajata vedno z nami. Žarek upanja je posijal, ko sta nesrečo preživela Žiga Lipušček in Ljubomir Moravac, ki je bil težje poškodovan, toda preostala potnika v vozilu se po trčenju nista več prebudila ...«

»Nikdar ne bomo pozabili, kaj se je zgodilo. Takrat smo šli na igrišče dva dni po nesreči, evropske tekme nismo mogli odpovedati in morali smo naprej. Uspelo nam je izločiti Aberdeen, uvrstitev v naslednji krog smo posvetili nesrečnima mladima nogometašema. Zato, ko igramo, igramo tudi za tiste, ki jih ni z nami. Pa so si tako želeli, da bi bili. Na tribunah, morda tudi na igrišču,« so še zapisali in dodali:

»Damjan, Zoran, počivajta v miru. Spomin na vaju bo vedno živ!«

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Ptuj (nepreverjen)

V spomin.

Starejše novice